vatanbedrock

Video’s: DJ100’ers pitchen voor OneWorld Toekomstdenkers

Vertel in één minuut hoe jij de wereld verandert. Oh, en laat ons dan meteen weten wat duurzaamheid inhoudt en hoe we een duurzame transitie kunnen versnellen. Klinkt onmogelijk? Niet voor de DJ100’ers die achter de lens kropen voor de OneWorld videoserie. Op Toekomstdenkers – het kanaal van OneWorld over mondiaal denken – licht een DJ100’er iedere week in één minuut toe wat hem of haar bezighoudt. Inspirerend!

 


 

Neem nu Marleen Kuypers; slechts 22 jaar maar nu al student én ondernemer. Als initiatiefnemer van Bags & Wallets helpt ze kansarme jongeren op het platteland van Cambodja. Vatan Hüzeir pakt het weer heel anders aan: hij zet zich met zijn organisatie Changerism in voor een duurzamere denkwijze.

 


 

Ook inspirerend is het verhaal van Natascha Kooiman, die met haar initiatief Smaackmakers een eiwittransitie in gang wil brengen om zo de voedselketen te verduurzamen en het verhaal van Helen Gyasi die met Nyamekeye Farms Afrikaanse vrouwen helpt. In de profielen van deze (en de andere DJ100’ers!) lees je alles over hun ambities én successen.

 

 

Houd iedere week onze Facebookpagina in de gaten voor het nieuwste filmpje!