DJ100 kennispartner van Ambitie 2020

De Duurzame Jonge 100 is kennispartner van het online platform van MVO Nederland ‘Ambitie 2020’.
 
‘Nederland wereldvoorbeeld van een circulaire en inclusieve economie’, dat is de nationale ambitie van het Nederlandse bedrijfsleven die ervoor zorgt dat onze economie sterk, sociaal en concurrerend blijft. Steeds duidelijker wordt dat de omslag naar een circulaire en inclusieve economie bedrijven en investeerders kansen biedt. MVO Nederland wil met Ambitie 2020 bedrijven helpen om deze ambitie waar te maken. Ambitie 2020 biedt volop kansen, en samen met bedrijven en experts heeft MVO Nederland een inspirerend kader ontwikkeld dat deze kansen zichtbaar maakt.
 
Op 30 januari jongstleden lanceerde koning Willem-Alexander tijdens het MVO Nieuwjaarsevent dit nieuwe platform en hadden we zelfs de mogelijkheid even met hem te spreken! De Duurzame Jonge 100 is kennispartner geworden van Ambitie 2020 en samen met andere kennispartners zoals de Groene Zaak, The Circle Economy, Planbureau voor de Leefomgeving en IUCN zal DJ100 bijdragen aan de ondersteuning van de bedrijven en organisaties om hun ambities te realiseren.
 

Een grote groep ambitieuze bedrijven zoals Alliander, NS, Delta Llyod en de ASN Bank hebben al afspraken gemaakt met MVO Nederland om in 2020 vergaande duurzame doelstellingen te behalen. Ieder bedrijf kan meedoen met Ambitie 2020. Doe ook mee en deel je ambitie. Ook kun je de ambities van andere bedrijven bekijken en hierbij aansluiten.