Dionne Oomen

Dionne Oomen is 30 jaar oud en Lokale theemaker

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

LocalTea heeft een theeplant ontwikkeld die geschikt is voor Nederlands en Europees klimaat. Hierdoor hebben we de eerste grootschalige theeplantage van Europa.
Van deze theeplanten maak ik als theemaker lekkere kwaliteitsthee van Nederlandse bodem.
Alle soorten thee, of het nu groen, zwart, wit of oolong is komen van dezelfde plant. De manier van verwerken bepaalt wat voor soort thee het wordt. De magie van thee zit in het ambacht.
Daarnaast ontwikkel ik de melanges en ben betrokken bij de Nederlandse en Europese uitrol.
Door lokaal thee te produceren hebben we een korte transparante keten en besparen we 99% water en energie en 96% Co2!!
Dankzij de ontwikkeling van deze plant kunnen we overal in Europa lokaal thee telen en verwerken en dus overal mensen blij maken met een lekkere thee die niet alleen goed is voor henzelf maar ook hun omgeving.

Doel

Eerst de ontwikkeling van de theeplant, die 8 jaar geduurd heeft. Daarna zijn we nog 2 jaar bezig geweest om hier hoogwaardige kwaliteitsthee van te maken. In 2018 hebben we meegedaan aan de AVPA Teas of the World Contest in Parijs. Meer dan 200 landen sturen dan hun thee in en deze wordt beoordeeld door een vakjury. Wij besloten ook mee te doen, eigenlijk meer om te ontdekken waar we nog konden groeien, waar er nog ontwikkelingsmogelijkheden lagen, maar onze groene thee behaalde de bronze ster (4e plaats). Het bleek dus eigenlijk veel meer de bevestiging te zijn dat we weten waar we mee bezig waren en dat we er klaar voor waren om dat met iedereen te gaan delen. Dat zijn we ook gaan doen met als resultaat dat we vorig jaar 750.000 kopjes thee bij de mensen hebben gebracht. We maken o.a. groene thee en zwarte thee.
Onafhankelijk onderzoek van de universiteit van Amsterdam heeft aangetoond dat we op het gebied van water en energie 99% besparen en 96% op het gebied van Co2. We zijn heel trots op deze cijfers.

Actief bij

LocalTea

Rol binnen initiatief

Samen met oprichter Johan Jansen werk ik aan het verder uitbouwen van LocalTea.
Hierbij draag ik zorg voor operationele zaken, productontwikkeling, sales en de
Hoe meer lokale thee er gemaakt en gedronken wordt hoe groter de impact is/wordt die we maken.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.localtea.eu/