X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Dieter Castelein, Lukas Kuijken, en Klaas Akkerman

Dieter-Castelein_Greener

Dieter, Lukas, Klaas Castelein, Kuijken en Akkerman is 30, 31, 30 jaar oud en Co-founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Dieter, Lukas en Klaas zijn oprichters van Greener Power Solutions, een duurzame startup die razendsnel groeit. Greener verzorgt duurzame stroom om plekken waar een netaansluiting te klein is, of niet aanwezig. Doorgaans wordt deze stroom door vervuilende dieselgeneratoren opgewekt. Dat kan anders, volgens de oprichters van Greener. Sinds eind 2017 zetten ze daarom megabatterijen (formaat zeecontainer, met een capaciteit van 330KWh) in op bouwlocaties, festivals en overal waar het energienet ontoereikend is. Ook versnellen ze de transitie naar duurzame stroom, door de batterijen in te zetten om het energienet te stabiliseren, zodat zonne- en windinstallaties ook in de toekomst aangesloten kunnen worden. Dankzij Greener kan tijdelijke stroom nu ook duurzaam!

Doel

Dieter, Lukas en Klaas zijn van startup met één batterij in twee jaar tijd gegroeid naar de grootste verhuurder van deze systemen ter wereld. Hiervoor haalden ze in een paar rondes al een aantal investeerders aan boord en werken ze inmiddels met meer dan 60 klanten. Tot nu toe is er al zo'n 700.000 kg CO2 bespaard dankzij Greener en meer dan 250.000 liter diesel.

Greener kan zo al concurreren met de grootste aanbieders van dieselgeneratoren en heeft al vele klanten ervan overtuigd voor batterijsystemen als duurzaam alternatief te kiezen. Met partners in de UK, België en Zwitserland is Greener nu al aan het uitbreiden naar de rest van Europa.

Actief bij

Greener Power Solutions

Rol binnen initiatief

Dieter, Lukas en Klaas zij oprichters van Greener. Dieter is de commerciële aanjager van het bedrijf en durft daarin risico te nemen. Daarmee is hij de markt altijd één stap voor en zet hij de strategie uit om Greener in verschillende markten te laten groeien. Dankzij Dieter is Greener nu niet alleen in rap tempo festivals aan het verduurzamen, maar ook andere events, de bouwsector, de sector van netbeheerders en overal waar nu dieselaggregaten voor vervuiling zorgen.

Dieter zorgt er bovendien voor dat het team altijd gemotiveerd is om net dat stapje extra te maken in het verduurzamen van onze energievoorziening. Daardoor groeit Greener zo snel met een gemotiveerd team achter zich.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://greener.nu