Dennis Botman

DJ100_Dennis_Botman_inzending

Dennis Botman is 21 jaar oud en Co-Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Dennis Botman hoort thuis in de DJ 100 omdat hij absoluut één van de duurzaamste en jongste koplopers is van dit moment. Het feit dat hij ‘pas’ 21 lentes jong is weerhoudt hem er niet van om naast zijn studie aan de TU Delft nog twee grote duurzame projecten/startups te trekken, namelijk ThermoMate en Stap over en steun. De nieuwe generatie zoekt voorbeelden, en Dennis is een voorbeeld voor allen onder het adagium “bewustwording is de smeerolie tot verandering” zet hij zich in voor een betere samenleving met eerlijke kennis voor iedereen.

ThermoMate is een startup met als doel Klimaatverandering op de meest laagdrempelige wijze in beeld te brengen. En hiermee klimaatverandering bij een breder publiek onder de aandacht te brengen. Dit doet ThermoMate door de dimensie klimaat toe te voegen aan een onderwerp waar Nederlanders toch al dagelijks mee bezig zijn: het weer. ThermoMate vergelijkt de huidige temperatuur op iedere locatie in Nederland met de normale temperatuur. Zo liet ThermoMate zien dat het in 2020 maar liefst 70% van de dagen warmer was dan normaal, met een gemiddelde temperatuurstijging van 1,8 graden. Dit alles doet ThermoMate onder andere door het lanceren van de eerste Klimaatmeter van Nederland en de app: ThermoMate.

Ten slotte is Dennis tijdens zijn studie aan de TU Delft ook veelvuldig bezig met duurzaamheid. Momenteel rondt hij zijn Bachelor af met een thesis gericht op de energietransitie en de publieke participatie hierbij.

Doel

ThermoMate heeft al bereikt:
- Succesvolle lancering eerste Klimaatmeter van Nederland (https://thegreenquest.nl/nieuws/hoeveel-warmer-is-het-echt/).
- Vele duizenden downloads app ThermoMate;
- De bijbehorende applicatie ThermoMate staat momenteel op nummer 1 zodra je zoekt op klimaat(verandering) in de app stores. Dit geeft aan dat ThermoMate één van de meest gedownloade apps is die informatie biedt over het klimaat.
- Brede aandacht in de media voor ThermoMate (https://www.trouw.nl/duurzaamheid-natuur/weerapp-biedt-tegenwicht-voor-het-nieuwe-normaal-van-het-knmi~bb08adec/).
- Snel groeiende ThermoMate community. Waarbij positieve klimaat impact door de community/gebruikers wordt gerealiseerd en deze impact inzichtelijk wordt gemaakt.

Al met al, is ThermoMate hard op weg een gevestigde naam te worden in het vergroten van bewustzijn omtrent het veranderende klimaat. Maar belangrijker, zij is nog lang niet klaar, dit is pas het begin! Het team wordt actief uitgebreid teneinde het bereik en de impact te vergroten.

Actief bij

ThermoMate

Rol binnen initiatief

Co-Founder van ThermoMate. In de rol van Co-Founder heeft Dennis verantwoordelijkheid voor diverse onderdelen:

- Organiseren en opzetten van vierdaags event rondom de lancering van de eerste Klimaatmeter van Nederland. Het aannemen van het promotie team tot het bedenken van de content tot het opzetten hiervan met de verantwoordelijken binnen de diverse Gemeentes.

- Opzetten marketing strategie, waarbij het een crossover is tussen online als geschreven media etc.

- Aannemen en inwerken medewerkers

- Verder ontwikkelen visie ThermoMate, naar een uitvoerbare Strategie en haalbaar bedrijfsplan.

- Creëren van een publiek-private omgeving waarin publieke challenges kunnen worden aangemaakt, maar privé worden gemonitord.

- Ontwikkeling van een loyaliteitsplatform.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://thermomate.app