David Kester

WhatsApp-Image-2021-04-19-at-09.17.37

David Kester is 27 jaar oud en Co-Founder, CTO

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

In 2017 ben ik met twee co-founders tijdens mijn master Electrical Engineering de startup Wattlab begonnen. Een cleantech startup, ontstaan vanuit het Nuon Solar Team, die zich focust op het ontwikkelen van nieuwe zonne-energie toepassingen. Via deze weg laten we de wereld zien wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie en hopen we bij te dragen aan de energie transitie.

Doel

Met Wattlab hebben we laten zien dat er veel meer kan dan zonnepanelen op daken of in grasvelden. Zo zijn we bezig met het verduurzamen van de binnenvaart door een zonnepaneel luikensysteem voor bulktransportschepen samen met Damen Shipyards, waarmee 10% brandstof kan worden bespaard. Afgelopen jaar is het eerste binnenvaart schip met zonnepanelen uitgerust, deze zomer volgt de tweede. Ook is Wattlab bezig met het verduurzamen van transport op de weg. Zo rijden er bijvoorbeeld al meerdere bezorgwagens van online supermarkt Picnic met Wattlab zonnepanelen rond zodat ze meer bezorgingen op een acculading kunnen doen. Op deze manier zorgt het toevoegen van een zonnepaneel systeem niet alleen voor minder uitstoot maar levert het ook extra praktische voordelen op.

Actief bij

Wattlab

Rol binnen initiatief

Samen met mijn Bo en Siebe heb ik Wattlab opgericht. Sinds de oprichting ben ik verantwoordelijk voor de R&D en alle technische zaken binnen Wattlab.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://wattlab.nl/