Daniel Cohen Stuart

20180819_183559

Daniel Cohen Stuart is 21 jaar oud en Co-Founder WHC 'Green Hub'

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Ik heb samen met een mede-student een duurzaamheidscomité binnen onze opleiding opgezet, waarmee wij verschillende projecten hebben gedaan zoals:
- Een duurzaamheidsweek rond 10 oktober, waarbij één van de activiteiten een duurzame modeshow was in samenwerking met bedrijven zoals Wehkamp en modeontwerpster Map Renes.
- Bomen planten op studentencomplexen in samenwerking met SSH Zwolle en Groenstad Zwolle
- Promotiedagen georganiseerd rondom de Klimaatmars van 10 maart, waarbij ik een korte speech had gegeven in onze kantine om mensen te motiveren/inspireren mee te gaan naar de klimaatmars. Hierbij gingen wij ook samenwerken met organisatoren van de klimaatmars en de politieke partijen Groenlinks en ChristenUnie om met mensen in gesprek te gaan over het belang van de Klimaatbeweging.
- Op onze agenda staan nog vele andere projecten, zoals gastlezingen over financiële duurzaam, meerdere projecten rondom de Fashion Revolution Week zoals een kledingruil, een kledingwerkplaats, en meer.
Verder ben ik zelf bezig met een studie Global Project and Change Management, met als doel een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de wereld, vooral op het gebied van duurzame ontwikkeling. Daarom ben ik altijd druk bezig met zelfontwikkeling d.m.v boeken lezen zoals 'The Dougnut Econonomy', 'Building Social Business' en volg ik een cursus 'Biomimicry/Bio-inspiration die mij zal leren lessen uit de natuur te gebruiken voor complexe vraagstukken op o.a het gebied van duurzaamheid.

Doel

Ik ben ervan overtuigd dat wij met ons duurzaamheidscomité een belangrijke stap zetten binnen onze kennisinstelling, Windesheim Zwolle, om duurzaamheid meer op de agenda te zetten onder studenten. Daarbij moet wel gezegd worden dat wij dus nog aan het begin staan van deze verandering, waar het misschien nog geen enorme impact heeft binnen nu en een half jaar, maar wij spelen het spel voor de langere termijn. Het doel is namelijk het comité, genaamd 'Green Hub', een instelling brede autoriteit te maken op het gebied van duurzame ontwikkeling/project, en ook als een soort activator/facilitator te fungeren voor iedereen binnen de school die iets met duurzaamheid wil doen. Wanneer wij dit bereiken zou de impact van onze interventie vrij groot zijn, sinds Windesheim uit ongeveer 15.000 studenten bestaat, zonder medewerkers dus nog meegeteld. Hiermee kunnen wij een golfbeweging starten in de omgeving als het gaat om duurzame ontwikkelingen, maar nogmaals, dit is op de langer termijn. Momenteel is onze impact vooral kleinschalige bewustwording en de fundering leggen voor de beweging in de toekomst.

Actief bij

Green Hub

Rol binnen initiatief

Ik heb deze organisatie samen opgezet met een mede-student, en ik werk vooral als verbandlegger. Daarmee bedoel ik de contacten onderhouden tussen onze organisatie en Windesheim, maar ook buiten Windesheim. Maar nog belangrijker, de communicatie tussen het team faciliteren en zorgen dat we allemaal met onze neuzen dezelfde richting op staan. Hierbij zou misschien snel gedacht kunnen worden aan leider, maar wij hebben meer een horizontale organisatiestructuur, we zijn ook nog maar met 5 mensen, dus iedereen kan elke rol overnemen.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://www.instagram.com/greenhubwindesheim/