Damir Perkic

E1A3917-1_Fotor

Damir Perkic is 29 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Met BE O versnellen we de transitie naar bioplastics tot er geen olie meer gebruikt wordt binnen de plastic industrie. We keep oil where it belongs, deeply underground.
Door het aanbieden van lifestyle herbruikbare producten uit verschillende bioplastics laten we zien dat het ook anders kan.
Momenteel wordt meer dan 99% van de 311 miljard kilo wat we per jaar produceren uit aardolie gemaakt. Dit staat gelijk aan het verbruik binnen de luchtvaartindustrie.
De verwachting is dat de plastic industrie zich binnen 30 jaar gaat verviervoudigen en dan zal 20% van de jaarlijkse olieverbruik wereldwijd alleen al naar de plastic industrie gaan.
Hier moet verandering in komen.

Doel

In de laatste 2 jaar heeft Damir de BE O bottle ontwikkeld en op 02-04-2019 is deze officeel gelanceerd. Na een investeerder aan te trekken, een lening van de Rabobank, eigen vermogen en een fabrikant in Nederland zijn er genoeg financiƫn aangetrokken om het product te ontwikkelen.
Na ruim een jaar ontwikkelingstijd is de BE O bottle af.
De BE O bottle is het eerste product van BE O. Dit is een herbruikbare waterfles gemaakt uit een reststroom van suikerriet in plaats van aardolie.
Het mooie aan de fles is niet alleen het materiaal maar ook de combinatie van een sexy, strak design met zeer unieke functionaliteiten.
Het mooie aan het materiaal is dat de suikerriet plant CO2 opneemt tijdens de groei wat resulteert dat de BE O bottle CO2 positief is wat betekent dat we klimaatverandering juist tegen gaan.
Voor ieder verkochte fles wordt trouwens een boom geplant door Trees for the Future wat klimaatverandering nog extra tegen werkt.

Actief bij

Be-O B.V., Be-O bottle B.V.

Rol binnen initiatief

Ik heb het bedrijf opgestart en ben groot aandeelhouder.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://beobottle.com