Corlissa van Lohuizen

WhatsApp-Image-2021-04-21-at-16.44.05

Corlissa van Lohuizen is 24 jaar oud en Communicatieadviseur/projectcoördinator

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Ik zet mijn communicatieskills in voor een meer biodiverse, groene wereld. Vol enthousiasme heb ik daarom de communicatie voor Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel opgezet, en zet ik me dagelijks in voor bewustwording over het belang van biodiversiteit. Samen buigen we de curve van biodiversiteitsverlies om naar biodiversiteitsherstel. Met de partners van de sticchting heb ik de publiekscampagne Maak Grijs Groener ontwikkeld, waarmee we biodiversiteitsherstel heel praktisch maken. Daarnaast span ik me dagelijks in om iedereen om me heen - van burger en boer tot gemeente en bedrijven - te motiveren om met biodiversiteitsherstel aan de slag te gaan. Ik vind het heerlijk om dit zelf ook in de praktijk te brengen, daarom ik heb een stuk grond gehuurd dat ik jaarlijks inzaai met inheemse bloemen. Of je nou een tuin, balkon of geen van beide hebt, iedereen kan wat doen voor biodiversiteitsherstel! Het is mijn missie om dit 'samen voor biodiversiteit' in heel Nederland bekend te maken.

Doel

Met partners van het Deltaplan heb ik de publiekscampagne Maak Grijs Groener opgezet, waarmee we al miljoenen Nederlanders hebben bereikt en waarin we Nederland aansporen tot actie. In het kader daarvan heb ik een grote bijdrage mogen leveren aan de pas gelanceerde Biodiversiteitswijzer. De Biodiversiteitswijzer geeft praktische tips voor biodiversiteitsherstel die bij je passen. Deze is in een paar weken tijd al meer dan 10.000 keer ingevuld, en we zien al veel mensen die aan de slag gaan voor een groenere omgeving. Dagelijks mag ik mensen laten zien hoe mooi, kleurrijk én nodig biodiversiteit is, en dat het ons zoveel oplevert. In de afgelopen jaren is de stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel door inzet van velen uitgegroeid tot een brede, maatschappelijke beweging die het belang van biodiversiteit op de agenda zet.

Actief bij

Schuttelaar & Partners/Deltaplan Biodiversiteitsherstel

Rol binnen initiatief

Vanaf januari 2019 ben ik betrokken bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Ik heb de communicatie voor de stichting opgezet en een strategie vastgesteld om onze doelen te bereiken. Ik mocht mijn steentje bijdragen aan het verder brengen van dit mooie initiatief.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://www.samenvoorbiodiversiteit.nl/