Coenraad Reinders

Heerdeberg Buitenkeuken

Coenraad Reinders is 25 jaar oud en Eigenaar , boer, slager en kok

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Goed en eerlijk eten zijn misschien wel de belangrijkste drijfveren van Coen’s werk als boer, slager en kok. Het varkensvlees dat hij serveert komt van zijn eigen Bonte Bentheimer varkens die op het landgoed rondscharrelen. Net als zijn Aberdeen Angus runderen (en ganzen) leven ze hier het hele jaar buiten en ze krijgen geen antibiotica. Bovendien blijven de biggen ten minste zes weken bij hun moeder en laat hij hun staartje er gewoon aan. Dierenwelzijnsorganisatie ‘Varkens in Nood’ heeft hem daarvoor gewaardeerd met vijf sterren!

De groente, kruiden en fruit worden op het landgoed volgens de principes van permacultuur geteeld. Tweemaal per maand wordt een streekmarkt georganiseerd waarop lokale boeren en producenten hun waar verkopen. “Ik ken mijn leveranciers en betaal ze een eerlijke prijs. In ons horeca- en het boerenbedrijf krijgen (jonge) mensen volop de kans om het vak te leren. Het geld dat wij hier verdienen, investeren we in de instandhouding van het landgoed.” En zo is de cirkel toch weer rond.

Doel

Dierenwelzijnsorganisatie ‘Varkens in Nood’ heeft Coen gewaardeerd met vijf sterren!
Coen is verkozen tot Changemaker in Food100 in 2018

Actief bij

Landgoed Heerdeberg

Rol binnen initiatief

Eigenaar José de Goede draagt eind 2017 het horecadeel van landgoed Heerderberg over aan zoon Coenraad Reinders en zijn partner Sanne Essers. De door haar ingezette koers richting eerlijke en lokale producten met respect voor de traditionele Limburgse keuken wordt door het stel doorgezet. Deze nieuwe generatie kiest er bewust voor oude gebruiken op een eigentijdse manier te herintroduceren en dicht binnen hun vernieuwde horecaformule het thema ‘eten’ een nog prominentere rol toe. De visie sluit haarfijn aan op de Cittaslow gedachte van de gemeente Eijsden-Margraten.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.heerdeberg.nl