Cindy van Rees

Cindy-van-Rees-by-Paul-Bellaart

Cindy van Rees is 25 jaar oud en Fotograaf & ontwerper bij Cindy van Rees en Founder van Tiny tips that shake the world

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Cindy is een fotograaf en grafisch ontwerper wiens werk zich altijd focust op ecologische of sociale duurzaamheid. Haar werk varieert van commerciële fotografie voor duurzame bedrijven, organisaties en initiatieven, documentaire fotografie projecten zoals het onderzoeken van de sociale impact van fair trade in Nepal tot zelf-geïnitieerde projecten met als doel mensen te inspireren duurzamer te leven en hen inzicht te geven in de wereld om hen heen. Cindy is altijd op zoek naar het duurzame of ethische verhaal achter een onderwerp, merk of product.

‘Als verhalenverteller streef ik ernaar mijn verantwoordelijkheid te nemen en mijn kennis en kunde in te zetten om een positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld.’

Door middel van visuele communicatie duurzame verhalen en belangrijke onderwerpen die in de wereld verteld moeten worden vertellen, dat is Cindy’s missie. Dat doet ze naast haar werk als fotograaf en verhalenverteller, ook met haar initiatief Tiny tips that shake the world.

Tiny tips that shake the world heeft als missie het aantrekkelijker en toegankelijker maken van een duurzame levensstijl door middel van het delen van duurzame tips. Naast de humoristische, onverwachte en unieke tips zelf, wordt ook het effect ervan gedeeld.
Het positief beïnvloeden van denken, bewustzijn en doen is een kernwaarde om daadwerkelijke gedragsverandering teweeg te brengen en de wereld een duurzamere plek te maken.

www.tinytipsthatshaketheworld.com

Doel

Als fotograaf werkt Cindy voor toonaangevende duurzame merken en initiatieven variërend van fashion merken als Kuyichi, Granny’s Finest, Take it Slow en Graciela Huam tot organisaties als Duurzame Dinsdag, Startup Guide en Baum Clinic. Daarnaast is haar zelf ontwikkelde seizoensgroente en -fruit kalender inmiddels uitverkocht en werkt zij aan een nieuw duurzaam documentair fotografieproject.

Publicaties in o.a. HP / De Tijd, VPRO, British Vogue, Marie Claire, Metro, Samsam en &C zijn enorm belangrijk om het bereik van haar werk, en dus de duurzame impact, te vergroten.

Voordat Cindy als professional aan het werk ging, studeerde zij in 2016 cum laude af aan de MA Sustainable Design aan Kingston University in Londen, waar tevens de basis voor Tiny tips gelegd werd.

Tiny tips that shake the world blijkt exact te zijn waar mensen behoefte aan hebben en is binnen no-time uitgegroeid tot een actieve, positieve online – Instagram – community. Die dagelijks enorm groeit qua volgers, maar bovenal waar mensen daadwerkelijk naar de tiny tips handelen, ze reposten, hun aanpassingen en ervaringen delen en elkaar nog verder inspireren. Kortom; de tiny tips hebben een big impact.

Actief bij

Cindy van Rees & Tiny tips that shake the world

Rol binnen initiatief

Overtuigd van de noodzaak voor volledig duurzame fotografen en ontwerpers, en gemotiveerd door het gebrek hieraan, besloot Cindy zelf het initiatief te nemen en haar eigen bedrijf op te richten. Ze is dus binnen Cindy van Rees de founder, fotograaf en grafisch ontwerper. Vanuit deze rol werkt ze uiteraard veel samen met mede duurzame ondernemers en bedrijven.

Ook voor Tiny tips that shake the world is Cindy volledig verantwoordelijk. Ze is initiator, de onderzoeker, ze ontwerpt de tiny tips en heeft veel contact met de community via www.instagram.com/tinytipsthatshaketheworld.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.cindyvanrees.com