Cindy van Rees

Cindy-van-Rees-2-Compressed-DSC_3182-Edit-Edit

Cindy van Rees is 26 jaar oud en Founder van Tiny tips that shake the world en Duurzame Fotograaf bij Cindy van Rees.

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Cindy is duurzaam fotograaf en oprichter van duurzaam lifestyle platform Tiny tips that shake the world. Als ondernemer zet zij haar kennis en kunde in te om bij te dragen aan een betere wereld. In beide initiatieven is inspireren, motiveren en stimuleren om duurzamere keuzes te maken het ultieme doel.

Als duurzame fotograaf werkt Cindy enkel met duurzame bedrijven, merken en initiatieven. Haar missie? “Elk duurzaam verhaal verdient het om gezien worden. Ik maak ze zichtbaar.” Deze verhalen zijn de belangrijkste verhalen van deze tijd en moeten daarom op de meest indrukwekkende, treffende en oprechte manier gecommuniceerd worden.

Haar werk varieert van het portretteren van bewuste ondernemers en hun verhaal, campagnes voor eerlijke modemerken en reportages voor duurzame bedrijven en evenementen tot documentaire projecten zoals het onderzoeken van de sociale impact van fair trade in Nepal.

Tiny tips that shake the world is een internationaal online platform dat duurzaam leven aantrekkelijker en toegankelijker maakt voor iedereen door het delen van makkelijke, humoristische en onverwachte tips. Tips die op positieve wijze laten zien hoe jij de wereld kan ‘shaken’.

Kortom: door middel van kleine acties bewust handelen implementeren. Niet eerst bewustwording en dan doen, maar bewustwording door doen en daar impact mee hebben. Want het positief beïnvloeden van denken, bewustzijn en doen is een randvoorwaarde voor daadwerkelijke gedragsverandering en zo een duurzamere wereld.

Doel

Tiny tips that shake the world blijkt exact te zijn waar behoefte aan is. Het is binnen anderhalf jaar uitgegroeid tot een enorme online Instagram community met ruim 11.000 actieve internationale volgers, die naar de tips handelen, ze massaal delen en zo samen met Tiny tips de wereld shaken. Kortom: tiny tips hebben een big impact.

Daarnaast heeft Cindy een TEDx Talk gegeven over de filosofie achter Tiny tips en via verschillende lezingen nog meer bereik, en dus impact, kunnen creëren. Ook via samenwerkingen met o.a. Plastic Whale en SLA zijn nog meer mensen geïnspireerd.

www.tinytipsthatshaketheworld.com

Als fotograaf werkt Cindy voor toonaangevende duurzame initiatieven zoals Kuyichi, Duurzame Dinsdag, Paper on the Rocks, Fair Trade Original en Het Zero Waste Project en werkt(e) ze mee aan verschillende duurzame boeken.

Publicaties in o.a. HP/De Tijd, VPRO, British Vogue, Marie Claire, Metro, Samsam en &C zijn enorm belangrijk om het bereik van haar werk, en dus de duurzame impact, te vergroten.

Voordat Cindy als professional aan het werk ging, studeerde ze in 2016 cum laude af aan de MA Sustainable Design aan Kingston University in Londen.

Actief bij

Tiny tips that shake the world & Cindy van Rees

Rol binnen initiatief

Voor zowel Tiny tips that shake the world als Cindy van Rees – Sustainable Photography is Cindy volledig verantwoordelijk.

Vanuit haar eigen idealen en gemotiveerd door het gebrek aan toegewijde duurzame fotografen, besloot Cindy zelf het initiatief te nemen. Als fotograaf maakt ze duurzame, belangrijke verhalen zichtbaar om zo impact en bewustwording te creëren.

Overtuigd van het belang van een duurzaam platform dat ook juist toegankelijk is voor mensen die het belang van duurzaamheid inzien maar voor wie dit geen topprioriteit is (de grote meerderheid van onze maatschappij) richtte Cindy Tiny tips that shake the world op. Ze is de initiator, onderzoeker, ontwerper, houdt lezingen en uiteraard het contact met de wereldwijde community via www.instagram.com/tinytipsthatshaketheworld

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.cindyvanrees.com