X

Ben of ken jij iemand die bezig is met duurzaamheid en 32 jaar of jonger is?

Laat ons dan weten waar jijzelf of die ander mee bezig is. Samen laten we zien dat duurzaamheid mogelijk is!
 
geef op & tip ons

Chris Heiligers

EC-Rent_ChrisHeiligers_1200x1200-klein

Chris Heiligers is 31 jaar oud en Eigenaar

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Ik verhuur de toekomst! Met EC-Rent (Electric Car Rental) verhuur ik elektrische auto's met een verhaal. Bij ons huur je niet alleen een auto, maar nemen wij je mee in de wereld van het elektrisch rijden. Wij benaderen de overgang naar elektrisch rijden door onze huurders zelf te laten ontdekken waarom het beter, leuker, goedkoper en duurzamer is, zonder met een afkeurend vingertje te wijzen naar de "oude" wereld. Als je de wereld wilt transformeren doe je dat beter met positieve energie! Het is dan ook onze missie om iedereen op een leuke manier kennis te laten maken met de elektrische auto.

Naast het verhuren van elektrische auto's, worden wij ook vaak ingezet op evenementen als shuttledienst. Zo komen elk jaar vele mensen met elektrisch rijden in aanraking zonder dat ze hier zelf om hadden gevraagd. De reacties zijn elke keer weer zeer positief! Onder andere door onze mooie auto's, maar ook door het enthousiasme van ons personeel.

Tot slot organiseren wij experiences, waarbij individuen of groepen kunnen kennis maken met het rijden van de toekomst. Zo kun je zonder te huren toch kennis maken met de elektrische auto, zelfs meerdere type's op één dag!

Doel

We zijn in 3 jaar tijd uitgegroeid naar een wagenpark van 20 auto's (waarvan het merendeel Tesla's). Dit klinkt misschien als niet veel, maar we zijn op het gebied van Tesla's verhuren één van (zo niet de) grootste partijen. Nu is het tijd om ook het betaalbare segment van de elektrische autoverhuurmarkt te betreden. Daarom zijn we momenteel bezig met de financiering om het wagenpark te verdubbelen en de elektrische huurauto voor iedereen bereikbaar te maken. Ik kan mooie sommetjes maken over de bespaarde CO2-uitstoot door ons wagenpark. Maar onze echte winst ligt bij de grote hoeveelheid mensen die we in aanraking hebben gebracht met elektrisch rijden in onze elektrische huurauto's of op een van de evenementen waar we onze auto's demonstreren en welke we dankzij onze positieve benadering hebben overtuigd. Die rekensom kan ik niet maken, maar ik weet wel dat de impact hiervan vele malen belangrijker is dan de CO2-reductie door onze eigen auto's.

Actief bij

EC-Rent

Rol binnen initiatief

Ik ben de oprichter van EC-Rent.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.ec-rent.nl