Charlotte Zum Vörde Sive Vörding

17125881_1901868640049466_6671136859927609344_n

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding is 28 jaar oud en Founder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Charlotte schrijft: "Regelmatig wordt mij de vraag gesteld, waarom Charly’s? De wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu zorgde voor de start van het bedrijf. Waar het de eerste jaren gericht was op zoetigheden en catering, kwam steeds vaker de reactie dat men wel plantaardiger wilden eten, maar kaas opgeven een brug te ver is. Dus ging ik in 2015 de keuken in en zo ontstonden de eerste Charly’s. Deze liet ik proeven aan mijn omgeving en de reacties waren zo enthousiast, dat ik de stoute schoenen aantrok en naar winkels en restaurants ging met de eerste producten. Na een jaar verruilde ik mijn eigen keuken voor een professionele productielocatie en is het bedrijf in 2017 Skal Bio gecertificeerd. Sindsdien gaat het heel hard, de verkooppunten breiden zich wekelijks uit en de wens is om langzaam aan de hele Benelux en Duitsland te gaan voorzien van mijn duurzame en heerlijke Charly’s."

Doel

Enkele recente hoogtepunten:
2017: SKAL certificatie
2017: winnaar ‘Organic Food against Climate Change’ van Wessanen
2017: verkoop in 27 BioPlanet winkels in België
2017: Vol op de cover van de VMT (hèt vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie)
2017: interview bij Impact2025, een onderzoeksplatform dat de transitie naar een nieuw en duurzaam economisch model belicht (https://www.youtube.com/watch?v=HGpFw4wr-pw)
2018: speach bij 5th Organic Processing Conference, georganiseerd door IFOAM (https://www.youtube.com/watch?v=LnhujT6HdxU)

Actief bij

Charly's All is Fair

Rol binnen initiatief

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding is spontaan, enthousiast en gedreven. Zij schrijft: “Ik houd van eten, mensen, dieren en de wereld. Gezellig eten met vrienden en familie, niemand die wordt buitengesloten. Dat is de reden voor mij om puur biologisch en plantaardig eten te maken, zodat iedereen lekker mee kan doen. Ook de mensen met dieetwensen en allergieën. Charly’s zijn lekker bij de borrel of in gerechten, plus goed voor je lichaam en minder belastend voor de aarde. Elke smaak wordt met de hand en met liefde bereid. Een mooi Nederlands product waar ik ontzettend trots op ben.”

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.charlysallisfair.nl