Charlotte Hopmans

fotoov

Charlotte Hopmans is 27 jaar oud en Maketing & Communicatie Manager bij Treemendo en Impact Producer bij Climate Cleanup

Thema

Biodiversiteit en natuurbehoud

Initiatief

Charlotte heeft haar eigen marketing & communicatie consultancy opgezet op het gebied van duurzaamheid. Ze is marketing & communicatiemanager bij Treemendo en als impact producer actief bij Climate Cleanup. Ze specialiseert zich in het opschalen van sustainable innovations.

Tijdens haar studie is ze gestart bij AGREEn als duurzaamheidsconsultant en later doorgegroeid tot een van de teamleiders. Ze is daarna gedoken in de wereld van duurzame energie bij Vandebron waar ze de locatie in Nijmegen mede heeft opgezet. In 2019 heeft ze zich verdiept in voedselverspilling bij Too Good To Go en heeft ze flink bijgedragen aan de groei van de app en de food waste movement.

Ze zorgt voor bewustzijn in haar directe omgeving door mensen te inspireren zelf duurzamer te leven met bijvoorbeeld een clothing swap.

Treemendo
Deze app stelt mensen in staat om hun eigen bos te laten groeien. Steeds meer mensen wonen in een stedelijke omgeving, en voelen zich minder verbonden met de natuur. Als marketing & communicatiemanager van de app verbindt ze mensen met natuurherstel op afstand. Ze heeft het sociale model achter de app medeontwikkeld, iets wat met impactmetingen continu wordt verbeterd. Ook speelt ze een grote rol bij het vinden van nieuwe projecten en partners.

Climate Cleanup
Ze is lid van de club ondernemende mensen die samen 1500 gigaton CO2 de lucht uit halen met natuurlijke klimaatoplossingen. Ze mede organiseert een groot digitaal evenement en de film screening van 2040.

Doel

Treemendo
Ze zorgt ervoor dat meer dan 300 mensen updates krijgen over hun eigen stukje bos dat ze hebben geplant via de app. Deze community is onder leiding van haar opgezet. Het betrokken houden van de gebruikers en het engagement vergroten is een enorm belangrijk onderdeel van de sociale-, en milieu-impact. Ze zorgt voor kennisontwikkeling bij huidige en nieuwe gebruikers en heeft ook het plan van aanpak ontwikkeld voor opschaling van de community. Ook zorgt ze voor nieuwe partnerships en projecten om de app op te schalen.

Climate Cleanup
Ze is medeverantwoordelijk voor het organiseren van de screening van de documentaire ‘2040’ over klimaatoplossingen, op 27 mei. Gerenommeerde beslissers en ondernemers uit verschillende industrieën zijn uitgenodigd en worden geïnspireerd. Dit dient als een vruchtbare bodem voor het opschalen van duurzame oplossingen nu en in de toekomst.

Too Good To Go
Ze heeft grote aantallen horecaondernemers aangesloten in Nederland en er daarmee voor gezorgd dat enorme hoeveelheden voedsel gered zijn van de prullenbak. Ook heeft ze presentaties gegeven over voedselverspilling en de impact ervan om mensen bewust te maken van dit grote klimaatprobleem.

Actief bij

Treemendo & Climate Cleanup

Rol binnen initiatief

Treemendo
Ze zorgt ervoor dat meer dan 300 mensen updates krijgen over hun eigen stukje bos dat ze hebben geplant via de app. Deze community is onder leiding van haar opgezet. Ze zorgt voor kennisontwikkeling bij huidige en nieuwe gebruikers en heeft ook het plan van aanpak ontwikkeld voor opschaling van de community. Ook zorgt ze voor nieuwe partnerships en projecten om de app op te schalen.

Climate Cleanup
Ze was medeverantwoordelijk voor het organiseren van de screening van de documentaire ‘2040’ over klimaatoplossingen, op 27 mei 2020. Gerenommeerde beslissers en ondernemers uit verschillende industrieën zijn uitgenodigd en geïnspireerd. Dit diende als een vruchtbare bodem voor het opschalen van duurzame oplossingen nu en in de toekomst.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://treemendo.com/