Ceriel Lucker

Circular Clockworks team

Ceriel & Tom Lucker & Gudde is 23 jaar oud en Co-founder en eigenaar

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Na een vak over de circulaire economie twee jaar terug waren we direct om. Hier moeten we iets mee doen. Daarom hebben we samen Circular Clockworks opgericht.
Wij willen laten zien dat gerecycled materiaal geen verspilde tijd is.
Om dit te bereiken hebben we een horloge ontworpen met consumenten afval als hoofdingrediënt. Zo worden de kasten gemaakt van oude tv behuizingen of koelkasten.
Met dit horloge willen we laten zien dat deze materialen niet weggestopt hoeven te worden, maar juist fantastisch zijn voor hoogwaardige producten die mensen aan iedereen willen laten zien.

Bij circulaire producten gaat het echter niet alleen om het hergebruiken van materialen. Het is ook de manier van ontwerpen. Door in het begin al rekening te houden met het terugwinnen van materialen en ze dan weer opnieuw te gaan gebruiken. Wij maken horloges waar hierover is nagedacht. Zo kopen we je horloge graag terug als hij in een la is beland. De onderdelen kunnen we gemakkelijk hergebruiken omdat we het aantal verschillende materialen tot een minimum hebben beperkt en we geen vaste verbindingen als lijm gebruiken. Zo krijgt ieder horloge weer een nieuw leven.

Doel

Om de circulaire economie te doen slagen is het enorm belangrijk dat mensen weten wat deze nieuwe economie inhoudt. Daarnaast moeten gerecyclede materialen als volwaardig worden gezien. Zonder dat gaat niemand producten hiervan kopen. Een horloger is een product dat wordt geassocieerd met waarde. Daarom is dit het bij uitstek geschikt om het imago van gerecyclede materialen op te krikken. Daarnaast is een horloge een product dat mensen aan elkaar laten zien. Daardoor bereikt ons verhaal niet alleen onze klanten, maar een veel grotere kring hieromheen.

Actief bij

Circular Clockworks

Rol binnen initiatief

Samen zijn we dit initiatief samen gestart en werken we iedere dag om zo veel mensen met ons in contact te laten komen. Wat we belangrijk vinden, is het promoten van vooruitstrevende bedrijven in de recyclingwereld die Nederland rijk is. We zijn er van overtuigd dat ons product hier een bijdrage aan kan leveren.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://circularclockworks.com/