Cato Bui

FFFS_October_041019_2

Cato Bui is 25 jaar oud en Operations lead Startup Advisor: SDG Program

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Binnen Google werk ik aan het Startup Advisor: Sustainable Development Goals programma, waarbij wij wereldwijd geselecteerde social impact startups helpen die bijdragen aan de SDGs. Zo hopen wij met dit programma de 2030 doelen te kunnen versnellen, en wij doen dit in partnership met o.a. de. UNDP en WFP. Deelnemende startups krijgen gratis 1:1 coaching vanuit Google, maar ook diepgaande trainingen op gebied van technologie, funding, groeistrategie, etc.

Doel

In 2020 was het idee ontstaan om vanuit Google meer steun te geven aan de Sustainable Development Goals. In januari 2021 zijn wij een officieel programma geworden van Google for Startups, zodat wij op schaal een grotere impact kunnen maken wereldwijd. Op dit moment hebben wij 150 startups in ons programma, en is het de bedoeling dat wij elke maand een groot aantal nieuwe startups hier aan toevoegen. Onze startups varieren van studentenondernemingen tot aan intrapreneurs van grote corporates, zolang ze maar bijdragen aan de SDGs. Sinds de start hebben wij al meer dan 500 expert mentor sessies gerealiseerd die de startups helpen om te groeien en zo de wereld te verduurzamen, en 40 trainingen gehouden om kennis te delen op schaal.

Actief bij

Google

Rol binnen initiatief

Ikzelf ben verantwoordelijk voor de operations en de scaled curriculum development voor de startups. Zo bedenk ik de agenda voor de verschillende trainingen die onze startups helpen, en zorg ik dat wij daarvoor in contact zijn met de juiste partners. Daarnaast beheer ik ook de community, om zo kennisdeling tussen de startups te stimuleren. In de pilot fase van het programma was ik zelf ook actief mentor van verschillende startups, waaronder een aantal Nederlandse!

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://services.google.com/fh/gumdrop/preview/misc/sasdg_onepager.pdf