Caroline Beelen

Caroline-B.2

Caroline Beelen is 29 jaar oud en Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Met mijn bedrijf BambooBaby zet ik me al twee jaar in om het gebruik van de duurzame wasbare luier weer de norm te maken. Want wasbare luiers besparen 22 kg afval per kind per maand, zijn vriendelijk voor het milieu en bevatten geen chemicaliƫn waardoor ze zacht zijn voor de babyhuid. Maar rondom het gebruik van wasbare luiers zitten nogal wat taboes, zoals dat ze vies en ouderwets zijn. Als sinds de start van BambooBaby probeer ik mensen goed te informeren over deze duurzame luiers, en laat ik ouders zien dat ze net zo makkelijk in gebruik zijn als wegwerpluiers en ontzettend hip zijn.
Ik werk veel online (webwinkel en social media), bezoek veel beurzen rondom topics als duurzaamheid en ouderschap en ik ben veel met overheidsinstanties in gesprek over het stimuleren van het gebruik van wasbare luiers binnen de gemeenschap.

Doel

Sinds het begin van BambooBaby zijn er al ruim 100.000 wegwerpluiers niet op de afvalberg belandt! Ik heb al veel jonge moeders en vaders kunnen inspireren om voor de duurzame luier te kiezen en langzaamaan begint de olievlek zich verder te verspreiden. De luiers van BambooBaby beginnen bekender te worden en komen steeds vaker in het nieuws (oa Telegraaf 7-2-2019, NHD 18-1-2019).
Ik ben uitgeroepen tot Duurzaam Ondernemer 2018 van Gemeente Medemblik. Daaruit volgend ben ik nu samen met de gemeente bezig met het informeren van zorgprofessionals in de regio West-Friesland over wasbare luiers.

Daarnaast was ik de winnaar van de Win je Winkel 2018 Pitch van Almere Centrum, dit heeft mij een winkel in Almere opgeleverd die we 3 maanden met veel plezier hebben mogen draaien. Hier hebben we veel klanten gesproken en de bekendheid een boost gegeven.

Als GO!-NH deelnemer (acceleratorprogramma van de provincie Noord-Holland) ben ik 3 maanden lang begeleid en heb ik een goede fundering gelegd om snel op te kunnen gaan schalen.

In 2017 en 2018 heb ik samen gewerkt met de gemeentes Rheden, Tholen en Schiedam en hebben we 80 gezinnen geholpen in hun overstap naar wasbare luiers.

Actief bij

BambooBaby

Rol binnen initiatief

Caroline = BambooBaby! Ik ben het bedrijf in hart en nieren, ik ben 24/7 ermee bezig.
Ik heb het volledig zelf opgebouwd en heb inmiddels een groot netwerk om me heen van mentoren, luierconsulentes en experts.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.bamboobaby.nl