Britte Rijk

Portret-1A

Britte Rijk is 21 jaar oud en Voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Ik ben dit jaar voorzitter van Studenten voor Morgen. Hierbij zorg ik voor overzicht over de gehele organisatie en het in goede banen leiden hiervan. Eén van de projecten waar ik me voor heb ingezet, is de SustainaBul. Dit is de ranglijst voor universiteiten en hogescholen op het gebied van duurzaamheid. Door mij hiervoor vol in te zetten, hebben we voor 22 deelnemers gezorgd, waar het aantal afgelopen jaren afliep tot 13. Zo zorgen we dat onderwijsinstellingen worden gestimuleerd om te verduurzamen. Belangrijke vernieuwing in het project dit jaar is dat we inzetten op het delen van best practices, waardoor instellingen van elkaar kunnen leren. Dit vinden wij een belangrijk onderdeel van de SustainaBul.

Andere activiteiten zijn het organiseren van de Nationale Dag van Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (symposium op 24 mei); het opstarten van een project gericht op lesmateriaal in het voortgezet onderwijs (integratie van duurzaamheid hierin & ontwikkelen van een product waar scholen mee aan de slag kunnen); laatst een eerste brainstorm over het ontwikkelen van lesmateriaal rondom de film Normal is Over, in samenwerking met de filmmaakster; helpen bij al onze andere activiteiten die betrekking hebben op duurzaamheid in onderwijsinstellingen & onder studenten.

Tot slot doe ik een premaster Environment & Society, waarbij ik kijk naar de sociologische kant van milieuvraagstukken.

Doel

Voor de SustainaBul heb ik ervoor gezorgd dat er 22 instellingen waren die zich wilden committeren aan de ranglijst, en die dus gestimuleerd worden om te verduurzamen op het gebied van bedrijfsvoering, onderzoek en onderwijs. Alle projecten die ik heb genoemd zijn nog in volle gang, dus kan ik de impact nog niet van analyseren, maar ik weet zeker dat dit veel impact gaat hebben. Ook veel mensen met elkaar verbonden, wat volgens mij erg belangrijk is in de duurzaamheidswereld.

Actief bij

Morgen

Rol binnen initiatief

Ik ben voorzitter van het bestuur 2018/2019. Samen met mijn bestuur hebben we de taken overgenomen van voorgaande besturen. Voor 2019 hebben wij zelf het beleid bepaald, waarin een belangrijke peiler is dat we een grote meerwaarde willen zijn voor lidorganisaties, want samen sta je sterker dan alleen. Een andere peiler is het professionaliseren van de organisatie, zodat we ook meer kunnen bereiken en meer impact kunnen hebben. Hier zijn we al heel goed mee op weg.

Als voorzitter zorg ik ervoor dat de gehele organisatie goed loopt en dat iedereen op zijn plek zit. Ik denk dat ik hierin geslaagd ben.

Vanuit welke rol

Student

Website

http://studentenvoormorgen.nl