Britt Dragstra

IMG_2320

Britt Dragstra is 22 jaar oud en Voorzitter

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Britt is momenteel voorzitter bij Studenten voor Morgen, een netwerk organisatie die zich inzet voor duurzaamheid in het Hoger Onderwijs. Het netwerk bestaat uit Green Offices, studieverenigingen en studentenorganisaties die zich inzetten voor duurzaamheid.

Daarnaast zit Britt ook al 2 jaar in het Support Team van studentenorganisatie AGREEn, waar ze projectgroepen bestaande uit studenten leidt. AGREEn verbindt studenten met de praktijk, waarin ze bijdragen aan duurzame oplossingen. Dit varieert van projecten bij bedrijven tot projecten voor gemeenten.

Ook werkt Britt mee aan het ontwikkelen van een App gericht op het stimuleren van een duurzame levensstijl, door spelelementen te combineren met kennisdeling.

Tenslotte is Britt bezig met haar Bachelor Scriptie over Europees vliegbeleid en onderzoekt of hier mogelijkheden zijn voor verduurzaming door coalities.

Doel

Britt heeft al drie succesvolle projecten bij AGREEn afgerond: Project EcoCampus Radboud Universiteit, Project afval tijdens introductieperiode Gemeente Nijmegen en tot slot Project academisch vliegen voor GreenCross Nederland (https://www.agreen.nl/projects/ ).

In 2018 heeft Britt meegedaan aan de Sustainable Business Challenge van Sustainable Motion, waarbij ze in een multidisciplinair team werkte aan een vraagstuk van KLM.

Begin 2019 heeft Britt in een team van vijf vrijwilligers het Plastival in Nijmegen georganiseerd, het eerste Greenpeace Nederland festival. Het festival was bedoelt om aandacht te krijgen voor het plastic probleem. Er was een vol programma, met muziek, films, workshops, sprekers en slam poetry, evenals een plasticvrije markt en een plasticvrije vegan foodcourt (https://www.greenpeace.org/nl/plasticmonster/).

Actief bij

Studenten voor Morgen

Rol binnen initiatief

Britt is voorzitter van het 24ste bestuur van Studenten voor Morgen. Hier werkt ze naast de algemene taken als voorzitter (vergaderingen leiden, ondersteuning van mede bestuursleden, contact met organisaties, het Comité van Aanbeveling, bezoeken van evenementen en het dragen van de eindverantwoordelijkheid) aan de projecten Student Energy Race en de SustainaBul. Bij de SER was Britt samen met secretaris Selma den Hartog actief in de programmacommissie voor de 8ste editie van de SER, Britt was hier vooral verantwoordelijk voor communicatieve taken en workshops. Bij de SustainaBul, de duurzaamheidsranglijst in het hoger onderwijs, werkt ze samen met Mignon Vieveen en Nadine Bartman aan het stimuleren van duurzaamheid door studenten kritisch te laten kijken naar beleid van instellingen.

Vanuit welke rol

Student

Website

https://www.studentenvoormorgen.nl/