Boye en Noëlle Dorenbos

Portet Boye Dorenbos en Noëlle Dorenbos - RUIK

Boye en Noëlle Dorenbos is 32 jaar oud en Co-Founders

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Met RUIK maken we parfums van afval. We kijken naar de schoonheid van materialen die normaal worden verspild en zetten deze in om een boodschap mee te verspreiden. Bergen sinaasappelschillen, afgedankte kerstbomen, restrozen en koffieprut vinden hun redding in onze parfums van afval. En ook in de dop van onze parfumflesjes hergebruiken we plastic wat anders verloren zou gaan.

Daarmee willen we laten zien dat in een tijd waarin we geconfronteerd worden met de eindigheid van onze bronnen, de staat van het klimaat en de teloorgang van ons milieu er een boodschap nodig is van hoop. Een positieve blik vol vertrouwen en geloof in de toekomst.

Doel

We hebben kortgeleden onze “Vijf Parfums Voor Verandering” gelanceerd, met daarbij een Ontdekset zodat je alle parfums thuis kan ontdekken en er achter kan komen welke boodschap je zelf wil uitdragen. Daarmee hebben we nu een parfumserie waarin de grootste afvalstromen van Nederland worden verwerkt tot boodschappen van liefde, optimisme, levenslust, daadkracht en bovenal een boodschap van hoop.

Met de creatie van deze nieuwe parfumlijn hebben we RUIK ook op veler verzoek in België gelanceerd, waar het enthousiast is ontvangen.
In het voorjaar werden we daarover geïnterviewd op de nationale Radio 1 van de VRT.
Daarnaast stonden we met RUIK in de finale van de ‘Packaging Award’ voor meest duurzame verpakking, we hebben de ‘Young Impact’ award gewonnen in de categorie ‘Duurzame Impact’ en ook zijn we verkozen tot ‘Groene Spelddragers’ voor onze inzet op het gebied van het implementeren van de circulaire principes op een innovatieve wijze.

Actief bij

RUIK

Rol binnen initiatief

Als Co-Founder van RUIK zijn Boye en Noëlle betrokken bij alle onderdelen van het bedrijf.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://ruik.org