Boy Rolloos

Boy-1

Boy Rolloos is 28 jaar oud en CEO - CO Founder

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Wij hebben Forest Living opgezet, een startup die de wereld energie en CO2 neutraal gaat maken door middel van wonen. Wij hebben hiervoor een modulair bouwconcept ontwikkeld dat bestaat uit constructief isolerende bouwelementen (legolisering) die zowel voor de vloer, wand en het dak toepasbaar zijn. Dit bouwelement hebben wij vanuit hogeschool Windesheim ontwikkeld en zijn nu doorgegroeid naar een team van 13 professionals en een eigen fabriek.

Wij kunnen met onze elementen passieve woningen bouwen die nauwelijks energie benodigd zijn om op temperatuur te blijven zelfs bij -10 (een paar kaarsen zijn bijna voldoende). Dit hebben wij gedaan door met een constructieve isolatiekern te bouwen, die een minimale Rc-waarde heeft van >9 (isolatiewaarde). Deze kern wordt tussen twee houtplaten gelamineerd waardoor er een super sterk geheel ontstaat. De combinatie van een isolatiekern gelamineerd met hout zorgt voor een optimale verhouding tussen een zeer lage footprint tijdens de productie, bouwfase (CO2 negatieve footprint) en voor de exploitatie periode een huis dat nauwelijks verwarmt hoeft te worden.

Tevens kunnen wij alle elementen weer herinzetten (remontabel) na hun gebruiksfase. Mocht een element TOCH beschadigd zijn of niet meer voldoen, dan kunnen deze gedelamineerd worden en als afzonderlijke grondstofstromen terug gebracht worden in de keten. Op deze manier zijn onze elementen circulair inzetbaar.

Tevens willen wij in 2024 compleet biobased kunnen bouwen.

Doel

Samen hebben wij een fabriek gerealiseerd waarin wij onze activiteiten mogelijk maken. Naast het feit dat we woningen produceren hebben wij een hele gave fundingsmethode opgezet. Wij maken namelijk alle betrokkenen mede eigenaar van Forest Living door middal van onze STAK. Zo zijn wij naast een toffe startup met een leuk idee ook aan de slag gegaan met een eerlijke manier van verdeling. Zo zijn medewerkers, partners, investeerders, klanten en de markt alle maal mede eigenaar. Samen proberen wij in te spelen op zoveel mogelijk SDG-goals en een energie en CO2 neutrale toekomst te creƫren voor onze generatie.

Actief bij

Forest Living

Rol binnen initiatief

Zelf ben ik mede initiatief nemer en oprichter van Forest Living.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://forest-living.com