Boudewijn Wijnands

IMG_4500-1

Boudewijn Wijnands is 26 jaar oud en Founder, CEO

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Mijn naam is Boudewijn Wijnands en ik ben de Founder, CEO van Deedmob (www.deedmob.com). Deedmob is opgericht door een team van zes University of Oxford graduates en is een online platform dat mensen, bedrijven stimuleert om op grote schaal vrijwilligerswerk te doen en biedt sociale organisaties/charities gratis technologische middelen om sociale impact te vergroten. Deedmob is een echte tech startup en is in ruim een jaar uitgegroeid tot het goed doen platform van Nederland. Op dit moment groeien we naar het buitenland. Deedmob is een social enterprise, zo betalen vrijwilligers en goede doelen niets voor onze diensten. Wij spreken bedrijven en gemeenten aan op hun sociale verantwoordelijkheid.

Doel

De goede doelen die op dit moment Deedmob gebruiken zijn o.a. UNICEF, Rode Kruis, Johan Cruyff Foundation, Cordaan, Prins Bernhard Cultuur Fonds, Voedselbank, Wereld Natuur Fonds maar ook kleinere organisaties. De goede doelen die Deedmob vertegenwoordigen meer dan 850,000 vrijwilligers in Nederland. In ons eerste jaar heeft Deedmob een impact gehad op meer dan 12,500 mensen. De goede doelen zien echt een meerwaarde in deze aanpak en geloven samen in een transitie binnen vrijwilligerswerk.

Daarnaast helpt Deedmob bedrijven bij maatwerk oplossingen voor corporate volunteering. Dit zijn o.a. Red Bull, UPS, KPMG, Microsoft en de Rabobank. Ook werken wij voor meerdere gemeenten om mensen in een uitkering of statushouders via vrijwilligerswerk meer laten participeren en ook helpen aan banen.

Ook ben ik dit jaar een van de vijftig talenten van het FD (https://fd.nl/fd-persoonlijk/1231259/de-vijftig-talenten-van-2018) en genomineerd voor de EuroNews Leadership Innovator Award (https://www.dedikkeblauwe.nl/news/boudewijn-wijnands-prijs).

Actief bij

Deedmob

Rol binnen initiatief

Als Founder en CEO ben ik verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten van Deedmob. Zo ondersteunen wij stakeholders actief voor de Maatschappelijke Diensttijd, het European Solidarity Corps maar ook voor 10.000 Hours (vrijwilligerswerk tijdens festivals). Daarnaast is ons team gegroeid naar 6 fulltime, 3 interns, en 50+ student Deedmob Ambassadors. Meer informatie: https://www.deedmob.com/team. Ook zijn wij op dit moment aan het uitbreiden naar Duitsland, Frankrijk, Italiƫ, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Scandinaviƫ en China.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.deedmob.com/