Bodine van Styrum

Bodine

Bodine van Styrum is 26 jaar oud en Gedragswetenschapper/adviseur duurzaam gedrag

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Bodine is een jonge gedragswetenschapper en tevens gespecialiseerd in duurzaamheidsvraagstukken bij Open Now. Bij dit reclamebureau werken gedragswetenschappers en creatieven dagelijks samen aan impactvolle campagnes.

Bodine’s werk leidde onder andere tot een gedragsrapport voor Nespresso om het recyclen van koffiecapsules te verhogen, zet ze zich in voor een wereldwijd clean-up project dat meer bewustzijn over onze wegwerpmaatschappij wil creëren, werkt ze aan een start-up project voor het zo efficiënt mogelijk opslaan van wind en zonne-energie en aan een internationaal recycle en 'waste-to-energy' project.

Het op een positieve en structurele manier beïnvloeden van menselijk gedrag wordt steeds meer gezien als de cruciale factor in de duurzaamheidstransitie. We weten ondertussen wel dat mensen ‘uitleggen’ dat we onze planeet aan het uitputten zijn, onvoldoende aanzet tot duurzaam gedrag. Niet voor niets dat hier steeds meer wetenschappelijke literatuur over wordt gepubliceerd.

Bodine is ook co-oprichtster van de Broeicast, een podcast serie over duurzaamheid. Deze podcast geeft inkijk in de kansen, ontwikkelingen en uitdagingen op het gebied van verduurzaming binnen verschillende thema’s. Daarnaast maakt ze deze informatie (uiteraard vanuit haar gedragskennis) toepasbaar op het dagelijks leven; wat kan jij doen, op kleine maar ook op grotere schaal, als consument, burger of werknemer? Ze sprak hiervoor op een VeerEvent en bij diverse studentenverenigingen.

Doel

Bodine is een groot talent met een prachtig netwerk in de duurzaamheidswereld. Op jonge leeftijd levert ze belangrijk advieswerk op gerenommeerde klanten. Voor Open Now is ze een vaste waarde en met haar sterke enthousiasme en grote kennis weet ze snel toegevoegde waarde te leveren. Naast haar werk is ze ook in haar vrije tijd op veel manieren aan het werken aan haar duurzaamheidsambities. Bodine is een voorloper in haar generatie die idealisme combineert met relevante kennis en een onuitputtelijke drive.

Met de podcast de broeicast heeft ze dit jaar 4000 luisteraars bereikt en is ze bezig met het maken van een tweede seizoen.

Actief bij

Open Now

Rol binnen initiatief

Door gedragskennis in te zetten op duurzame projecten zorgt Bodine dat er vanaf de start al wordt gedacht vanuit de complexiteit van menselijk gedrag. Iets wat vaak wordt vergeten of onderschat. Hierdoor wordt er meer impact en effectiviteit gerealiseerd.

Vanuit welke rol

Young professional