Bob Hendrikx

Co-Founder-Bob-Hendrikx

Bob Hendrikx is 23 jaar oud en Founder

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

De technologie om te vechten tegen klimaatverandering is daar, maar waarom wordt het niet door iedereen gebruikt? In dit vraagstuk ligt mijn passie en tevens de start van de groene non-profit genaamd; The Motown Movement.

The Motown Movement is een onafhankelijke stichting van 10 slimme TU Delft master studenten van verschillende studies die zich inzetten voor de maatschappij en groot durven dromen.

Wij vechten tegen klimaatverandering door duurzame bouwprincipes bereikbaar te maken voor iedereen. Wij ontwikkelen een low-budget en do-it-yourself methode voor het transformeren van een vervallen woning naar een zelfvoorzienende woning. Ons onderzoeksproject brengt onderzoek en educatie samen in een showcase: een menukaart van low-budget en do-it-yourself methodes voor het verduurzamen van je huis.

Video pitch:
NL (2016): https://www.youtube.com/watch?v=BvIfPQmT-G0
USA (2017): https://www.youtube.com/watch?v=24vyB_Lv2N8

Doel

Een jaar geleden hebben wij een huis gekocht in Detroit en samenwerkingen opgezet met lokale partijen die diepgeworteld zijn in de community. In Nederland zijn we begonnen met het opzetten van partnerships. Met grote partijen aan boord als de TU Delft, Heijmans, Mecanoo, Evides en Philips hebben wij inmiddels al €130.000 opgehaald. Als kers op de taart gingen we viral door een nieuwsbericht van de NOS: 'Delftse studenten kopen een huis in Detroit van één maand stufi'.

En nu meer dan 1 jaar verder zijn we voor de 4e keer op bezoek in Detroit. Hier zullen we op 1 April (Nee dit is geen grap ;)) gaan beginnen met de constructie en publicatie van ons ambitieuze plan.

Wil je meer leren over ons project?
Check dan onze Facebook page en website!

Actief bij

The Motown Movement

Rol binnen initiatief

Na mijn bachelor stond ik voor een moeilijke beslissing in het luilekkerland van keuzemogelijkheden. Stage lopen? Reizen? Verder gaan met de master? Nee. Ik wilde een bijdrage leveren aan de maatschappij. Samen met twee bouwkunde vrienden hebben we dit plan naar een hoger niveau getild. Je kunt wel stellen en project dat op een positieve manier uit de hand is gelopen.

Na een succesvol eerste pilot project zal in het najaar van 2017 een nieuwe board worden aangesteld. Hierbij zal een nieuw vak ontstaan met de studenten van de TU Delft en Lawrence Tech Detroit. Samen met onze huidige en nieuwe partners zal elk jaar een nieuw educatie center gaan verrijzen in Detroit. Met ons project empoweren we the people. Van een initiatief tot een beweging, een movement: The Motown Movement

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://themotownmovement.com/