Bob Hendrikx

16178914_10154412060307875_4020929423237176722_o

Bob Hendrikx is 24 jaar oud en Founder The Motown Movement

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

The Motown Movement
Na mijn bachelor stond ik voor een moeilijke beslissing in het luilekkerland van keuzemogelijkheden. Stage lopen? Reizen? Verder gaan met de master? Nee. Ik wilde een bijdrage leveren aan de maatschappij. Samen met twee bouwkunde vrienden kocht ik een huis in Detroit.

Ons doel: duurzaamheid bereikbaar maken voor iedereen! Via crowdfunding en acquisitie haalde we $200K op om onze vervallen woning te transformeren tot duurzaam voorbeeld huis. Een showcase waar de gemeenschap samen kan komen om te leren over duurzaamheid en het vervolgens in hun eigen woning kan toepassen.

Super Power
Tijdens het project in Detroit zag ik dat er veel interesse was voor duurzaam wonen. Maar wat hield iedereen tegen? Het verdiepen in de technieken en de grote investering.
Ik wil deze pijn punten weghalen met mijn nieuwe start-up Super Power, waar ik onderdeel mee ben van incubator Yes!Delft van de TU Delft.

Super Power is s'wereld eerste gedecentraliseerde energie bedrijf dat jouw huis transformeert tot
een energiefabriek. Met een maandelijks abonnement hebben huiseigenaren toegang tot duurzame woningtechnologieën zonder investering en met één druk op de knop! Living as a service.

Naast ondernemen ben ik een influencer als spreker op event en op LinkedIN. Ik promoot duurzaam leven en geef handvaten om ook duurzaam met jezelf om te gaan. Voorbeeld hiervan zijn een project op de Malediven met de UN, een experiment met poedervoedsel en een buurt clean up!

Doel

De afgelopen jaren hebben we met The Motown Movement een enorm netwerk opgebouwd van zowel Nederlandse als lokale partners. Met inmiddels drie succesvolle crowdfundings campagnes is de bouw van ons duurzaam voorbeeld huis in volle gang.

We gingen viral door het NOS bericht 'Delftse studenten kopen een huis in Detroit van één maand stufi'. Hierna volgde de radio, tv en een twee pagina groot NRC artikel. In Detroit ging dit zelfs nog een stapje verder met een interview met Fox2 en een artikel op de voorpagina van The Detroit News. Op 11 april zitten we bij Omroep MAX om hier op terug te blikken.

Onze Movement wordt nu voortgezet door een jaarlijks wisselend studenten bestuur. Waarbij ik samen met de twee andere founders het uitvoerend bestuur coach en supervise. Ons doel voor de komend jaar is om de stichting te stabiliseren, het huis af te maken en de band met de community te versterken. Onze ambitie is om elke twee jaar een voorbeeldhuis plaatsen in een vervallen wijk in Detroit. Van een initiatief tot een beweging.

Ons project werd tijdens de openingsceremonie van het academische jaar van de TU Delft bekroond met de Student Inspiration Award 2017.

Actief bij

The Motown Movement

Rol binnen initiatief

De technologie om te vechten tegen klimaatverandering is daar, maar waarom wordt het niet door iedereen gebruikt? In dit vraagstuk ligt mijn passie en tevens de start van de groene non-profit genaamd; The Motown Movement.

The Motown Movement is een onafhankelijke stichting van 10 slimme TU Delft master studenten van verschillende studies die zich inzetten voor de maatschappij.

Wij vechten tegen klimaatverandering door duurzame bouwprincipes bereikbaar te maken voor iedereen. Wij ontwikkelen een low-budget en do-it-yourself methode voor het transformeren van een vervallen woning naar een zelfvoorzienende woning. Ons onderzoeksproject brengt onderzoek en educatie samen in een showcase: een menukaart van low-budget en do-it-yourself methodes voor het verduurzamen van je huis.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://themotownmovement.com/