Bo Salet

profielfoto

Bo Salet is 27 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

In 2017 ben ik samen met David Kester & Siebe Roefs Wattlab begonnen. Een cleantech startup, ontstaan vanuit het Nuon Solar Team, die zich focust op het ontwikkelen van nieuwe zonne-energie toepassingen. Via deze weg laten we de wereld zien wat er allemaal mogelijk is met zonne-energie en hopen we bij te dragen aan de energie transitie.

Doel

Met Wattlab hebben we laten zien dat er veel meer kan dan zonnepanelen op daken of in grasvelden. Zo zijn we bezig met het verduurzamen van de binnenvaart door een zonnepaneel luiken systeem voor bulktransport schepen samen met Damen Shipyards, deze zomer zullen de eerste binnenvaart schepen met zonnepanelen al door Nederland varen. Een ander voorbeeld is dat we samen met de online supermarkt Picnic een pilot doen met solar op de bezorg wagens zodat ze meer bezorgingen op een acculading kunnen doen. Op deze manier zorgt het toevoegen van een zonnepaneel systeem niet alleen voor minder uitstoot maar levert het ook extra praktische voordelen op.

Actief bij

Wattlab

Rol binnen initiatief

Samen met David en Siebe heb ik Wattlab opgericht. Sinds oprichting is mijn rol voornamelijk het verbinden van mensen en partijen om idee├źn tot realiteit te brengen.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://wattlab.nl/