Berend van Zanten

WhatsApp-Image-2020-03-05-at-12.39.22

Berend van Zanten is 28 jaar oud en Co-founder, initieerder, programmeur, ondernemer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Als programmamaker, freelancer, ondernemer en bovenal aanjager houd ik me bezig met verschillende duurzame projecten. Mijn drijfveer is de wereld steeds mooier te maken en de economie binnen de grenzen van de planeet te krijgen: harmonie tussen mens en de rest van de natuur.

Het grootste deel van mijn activiteiten heeft te maken met een groter bewustzijn creëren voor klimaatproblematiek. Dat doe ik altijd door te laten zien hoe het anders kan en anders mínimaal net zo leuk is. Zo krijgen we steeds meer mensen mee in de strijd tegen klimaatverandering. Niet belerend, maar motiverend.

Een uitgangspunt daarbinnen is dat er niet één oplossing voor handen is. Ik houd me bezig met verschillende thema's zoals de voedselketen, mobiliteit, (massa)consumptie en biodiversiteit en binnen die thema's met verschillende oplossingsrichtingen. Meerdere wegen leiden naar Rome en we zullen ze parallel moeten onderzoeken om er te komen.

Voor mij is een belangrijke kernwaarde in alles wat ik doe het verbinden van groepen en individuen. Want, alleen kom ik er natuurlijk niet. We doen dit samen. Bedrijven verbinden aan duurzame initiatieven, individuen met elkaar in aanraking laten komen en andere sociale initiatieven aan elkaar verbinden.

Samenvattend ontwerp ik oplossingen voor huidige maatschappelijke uitdagingen. Als ondernemer, als programmeur of in opdracht. Maar bovenal als aanjager. Van campagnes tot consumentengoederen en van festivals tot maatschappelijke bewegingen.

Doel

Vanuit eigen overtuiging, met mijn creatief bureau Groenemorgen, initieer en programmeer ik een variëteit aan activiteiten met een eenduidig doel: planeetje redden. #hoedan?

- Door de beweging ‘Dus Wat Gaan Wij Doen?’ te starten. Mensen vanuit hun eigen talent aan de slag laten gaan tegen klimaatverandering. In rol van burger, consument en professional.
- Mijn notenmerk Sancho’s Nuts biedt een alternatief op plastic verpakkingen.
- Vijf edities van D K. Met een sociaal programma om individuen te verbinden en daken op een multifunctionele en duurzame manier in te zetten.
- Bewoners van Rotterdam het plezier van autoluwe straten van de toekomst laten ontdekken met project Happy Streets.
- Duurzaam warenhuis Oase. Een plek waar consumenten ‘naar hartelust’ kunnen consumeren en eigenlijk niks verkeerd doen. Kleding ruilen, planten, zero-waste en ge-upcyclede artikelen kopen en lunchen van een toekomstbestendige menukaart.
- Tot slot een onderzoek naar herbruikbare koffiebekers. Ik begon Zeemansboter Pindakaas en organiseerde de Vrijheidsmaaltijdsoep in Rotterdam.

Zo dus. Een varieté aan activiteiten die bijdragen aan dat ene doel: harmonie tussen mens en natuur.

Actief bij

Groenemorgen

Rol binnen initiatief

Verschillend: aanjager, ondernemer, creatief, kickstarter

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.groenemorgen.org