Bas Timmer

4A415F17-436C-4B55-B73A-705F359F3710

Bas Timmer is 29 jaar oud en Oprichter

Thema

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Initiatief

Toen de dakloze vader van een goede vriend op straat overleed door onderkoeling, voelde Bas dat hij iets moest doen. Hij vond dat niemand zo’n afschuwelijk lot verdiende. Om meer daklozen te beschermen tegen de kou, ontwierp hij de eerste Sheltersuit.
De Sheltersuit is een water- en winddichte jas die eenvoudig getransformeerd kan worden tot slaapzak, en gratis wordt weg gegeven aan daklozen en vluchtelingen. Hij is gemaakt van hoogwaardige materialen en is dan ook enorm duurzaam. Alle materialen zijn geüpcycled, omdat het gedoneerde restproducten van textielbedrijven zijn. Daarnaast is niet alleen elke Sheltersuit duurzaam samengesteld, maar ook ethisch verantwoord geproduceerd in hun eigen sociale werkplaats, door voormalige vluchtelingen, ex-daklozen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Doel

Sheltersuit is nu 5 jaar actief en heeft al meer dan 10 duizend pakken uitgedeeld over de hele wereld, zowel in grote steden als Londen en New York, als in vluchtelingenkampen op Sarajevo en Lesbos in samenwerking met Unicef. Inmiddels zijn er 100+ Syriache mensen geïntegreerd, Sheltersuit vestigen geopend in Kaapstad en New York, hebben ze rond de 2 miljoen aan donaties opgehaald en hebben ze 50 duizend kilo afval geupcycled.

Dutch Design Award
Gesproken op Design Indaba 2020
Maatschapwij Award

Op dit moment werkt hij aan het opzetten van een for-profit kleding lijn om de non-profit te ondersteunen.

Actief bij

Sheltersuit

Rol binnen initiatief

Bas Timmer is de bedenker, designer en oprichter van Sheltersuit (en mijn lieve vriendje)

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://sheltersuit.com/