Bart Roetert

foto-bart

Bart Roetert is 30 jaar oud en Co-Founder

Thema

Sociale innovatie

Initiatief

Afgelopen jaar heb ik samen met 2 mede-oprichters Instock uit kunnen bouwen van een pop-up restaurant tegen voedselverspilling naar een sociale onderneming met 3 permanente restaurants (Amsterdam, Den Haag en Utrecht), een eigen biertje (Pieperbier), een kookboek (Instock Cooking), en een catering concept (foodtruck & mobiele bar).

Wereldwijd wordt een derde van ons eten verspild: dit heeft een enorme impact op ons milieu. Ons doel is om voedselverspilling te reduceren en bewustzijn rondom het thema te creëren. We halen producten van supermarkten op die niet meer verkocht kunnen worden maar nog wel goed zijn.

We zijn ontzettend snel gegroeid en zijn van plan dit te blijven doen om zoveel mogelijk impact te maken. Instock is een sociale onderneming: we pakken een probleem aan door er een verdienmodel omheen te creëren.

Doel

Ik ben er trots op dat we al meer 250.000 kg hebben kunnen redden, en hiermee onze gasten hebben kunnen verassen en inspireren. Inmiddels werken we samen met 170 supermarkten, en hebben we dagelijks meer groente en fruit dan dat we zelf gebruiken bij Instock. We zijn daarom druk bezig om deze producten ook aan te bieden aan andere horeca partijen en initiatieven ,en we merken dat iedereen razend enthousiast is. Ik ben van mening dat wanneer 'waste' geld waard word, we het probleem gaan oplossen.

Actief bij

Instock

Rol binnen initiatief

Verantwoordelijke voor alle horeca van Instock (team van 100 man) en mede-verantwoordelijk voor het opzetten van onze nieuwe bedrijfsactiviteit waarmee we ook andere bedrijven Instock groenten en fruit aan kunnen bieden.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://www.instock.nl/