Bart Bleijerveld

Pasfoto-Bart

Bart Bleijerveld is 30 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

De wereld zit in zijn maag met een plastic afval probleem, waardoor plastic in een negatief daglicht komt te staan. Wij geloven dat plastic een uniek materiaal is dat zeker een plek kan hebben in de circulaire economie, maar alleen als we het beter gaan recyclen. Met Better Future Factory inspireren en activeren we bedrijven om plastic op een beter manier te recyclen. We doen dit door plastic afval om te zetten in waardevolle producten welke een verhaal vertellen. Deze tastbare productvoorbeelden zorgen ervoor dat bedrijven kritisch naar hun plastic gebruik kijken en mensen meer inzicht krijgen in de mogelijkheden van plastic recycling.

Bij Better Future Factory ontwikkel ik nieuwe producten op basis van plastic afval, nieuwe technologiën om plastic afval te recyclen en nieuwe strategiën voor bedrijven om plastic gebruik te verminderen of hier slimmer mee om te gaan. Dit doen we voor grote bedrijven in Europa en de VS. Uit de technologiën die in ons lab ontwikkeld zijn, zijn inmiddels ook drie start-ups ontstaan die zich bezig houden met het 3D-printen met plastic afval en het maken van bouwmaterialen van plastic afval.

Doel

In 2018/2019 heb ik met Better Future Factory nieuwe producten en innovatieve technologiën ontwikkeld voor een aantal grote bedrijven op basis van plastic afval. Producten zijn in productie genomen, plastic afval verminderd en twee van deze innovaties zijn het afgelopen jaar gepatenteerd.

Dit jaar heb ik gewerkt als jurylid voor de Plastics Recycling Awards Europe 2019. Alle ingezonden innovaties in Europa rondom plastic afval hebben we beoordeeld en de winnaars beloond voor hun mooie resultaten.

Een andere recente ontwikkeling is het lespakket wat we met het team van Better Future Factory ontwikkeld hebben. Dit lespakket is gebaseerd op onze technologie om te 3D-printen van plastic afval en geschikt voor kinderen van de basisschool en begin middelbare school. Kinderen leren meer over plastic afval en kunnen deze in de klas recyclen met behulp van 3D-printers. Een pilot is inmiddels voltooid op 8 scholen en het pakket wordt dit jaar verder uitgerold.

Actief bij

Better Future Factory BV

Rol binnen initiatief

Als mede-oprichter zet ik samen met het kernteam de strategie uit en hebben we ons team gegroeid naar 10 mensen. Uiteraard hebben we grootse plannen voor de toekomst.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.betterfuturefactory.com