Bart Bleijerveld

Pasfoto-Bart1

Bart Bleijerveld is 29 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Er wordt veel gepraat over duurzaamheid en de circulaire economie maar er wordt weinig gedaan. Better Future Factory werkt volgens de typisch Rotterdamse 'Niet lullen maar poetsen' mentaliteit en gaat daadwerkelijk aan de slag met de vraagstukken van deze tijd. We werken samen met klanten om hun lineaire processen om te buigen tot circulaire en zijn van verschillende bedrijven inmiddels een vaste aanvulling op hun R&D team.

Maar, als innovatie op die manier niet snel genoeg gaat, starten we onze eigen projecten die vaak uitgroeien tot zelf stadige start-ups. Van oude koelkasten en auto-dashboards maken wij hoogwaardige inkt voor 3D-printers. Van oude flessen maken we tegels. Wij geloven dat daadwerkelijke impact alleen gemaakt kan worden met een goed business model achter de gemaakte oplossing. Een product of circulaire oplossing heeft alleen bestaansrecht op de lange termijn als het zichzelf kan onderhouden.

Mijn focus ligt op New Marble, onze nieuwste start-up. Dit hebben we ontwikkeld om mensen in ontwikkelingslanden een kans te geven een bedrijfje te starten met het recyclen van plastic in nuttige producten; tegels die eruit zien als marmer, gemaakt van oude flessen. Zelf doen wij dat in Nederland waarbij we decentrale productie locaties opzetten en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt productie draaien. Naast een sociaal en circulair product hebben wij er voor gezorgd dat het ook nog eens een volledig gecertificeerd bouwproduct is.

Doel

Het Perpetual Plastic Project is een interactieve installatie waarbij bezoekers van evenementen en festivals ter plekke hun gebruikte drinkbeker kunnen omzetten tot een 3D-print. Met deze installatie hebben we meer dan 250.000 mensen bereikt en geïnspireerd in 16 verschillende landen.

Met onze start-up Refil, die hoogwaardige inkt voor 3D-printers maakt, verkopen we inmiddels wereldwijd met resellers in Nieuw-Zeeland, de VS en Japan. Op basis van ons product zijn er allerlei andere start-ups ontstaan die hun producten nu van gerecycled plastic kunnen maken, zoals zonnebrillen en hoofdtelefoons.

Met onze start-up New Marble, tegels gemaakt van oude flessen, hebben we 4 actieve productie locaties. Twee in Nederland, in Delft en Deventer, maar ook een in in Angola en Kaapverdië. Op Kaapverdië is het eiland Sao Vincente nu vrij van plastic flessen door het project en worden er zelfs flessen van een ander eiland gehaald om verwerkt te worden tot tegels.

Actief bij

Better Future Factory BV

Rol binnen initiatief

Dagelijks ben ik bezig als projectmanager voor verschillende project voor klanten. Voor onze start-up New Marble vervul ik de CTO rol, waar we nu druk bezig zijn met opschaling van de techniek.

Als mede-oprichter denk ik samen met het kernteam de strategie uit en hebben we ons team gegroeid naar 10 mensen. Uiteraard hebben we grootse plannen voor de toekomst.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.betterfuturefactory.com