Auke de Vries

IMG_4558

Auke de Vries is 27 jaar oud en Co-Founder

Thema

Duurzame energie en energiebesparing

Initiatief

Auke heeft samen met een Sander Wapperom een innovatieve technologie ontwikkeld om warmte uit elke afvoer te hergebruiken, genaamd De HeatCycle. Circulaire warmte dus, met de warmte van je vorige douche maak je de volgende mogelijk. De HeatCycle kan in bijna elk huis geïnstalleerd worden. In 2018 hebben ze het eerste prototype in hun badkamer gebouwd en getest, vorig jaar in een testhuis en nu bij de eerste klanten.

Daarnaast heeft Auke voor een grote energieleverancier tijdens zijn afstudeerstage, en daarna part-time, een model ontwikkeld om warmtebuffers in een bestaand warmtenet toe te passen. Een concept dat door de energieleverancier geïmplementeerd gaat worden in een groot warmtenet.

Doel

In 2018 hebben ze het eerste prototype in hun badkamer gebouwd en getest, vorig jaar in een testhuis en nu bij de eerste klanten.
De Warmte heeft inmiddels de eerste vijf HeatCycles geïnstalleerd en een overeenkomst met een woningcorporatie om er dit jaar 33 te installeren in hun woningvoorraad. Daarnaast staan er inmiddels 170 belangstellenden op de wachtlijst.

De Warmte won de ASN-bank Wereldbankprijs 2020. Media aandacht in diverse landelijke kranten, op Radio 1, RTL Nieuws, Trouw en NRC.
Het team van De Warmte bestaat inmiddels uit 4 personen en een aantal stagairs.

Actief bij

De Warmte

Rol binnen initiatief

Uitdenken en ontwikkelen van het concept . Is het gemotiveerde, technische brein achter de ontwikkeling van de technologie en de fysieke implementatie.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.dewarmte.nl/