Arnout Ulenberg

KickOff-47-kopie

Arnout Ulenberg is 24 jaar oud en Founder en Designer

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Het afgelopen jaar heb ik mij beziggehouden met een startup waar duurzaamheid centraal staat: Yumii.shop. Met deze startup is het de bedoeling om een markt te verduurzamen en circulair product design en gebruik te stimuleren.
Yumii maakt het mogelijk voor ouders om hun babyuitzet te huren voor de korte periode dat ze het nodig hebben, waar ze per maand voor betalen. Als de producten na gebruik terugkomen bij Yumii worden deze gerefurbished en klaar gemaakt voor veilig gebruik bij de volgende ouders. Dit is mogelijk omdat babyuitzet producten maar kort nodig zijn en vaak heel robuust gebouwd zijn – producten die met een goed refurbishment proces heel lang mee kan gaan.

Zo biedt Yumii ouders een beter en meer toegankelijk alternatief op het kopen van hun babyuitzet die tegelijkertijd duurzamer is door de product life-cycle te verlengen: geen hoge voorinvestering, geen overbodige spullen in huis, en product hergebruik na refurbishment.

Ik heb als designer en ondernemer ook deelgenomen aan de Circulair Challenge Nederland waarin we onderzocht hebben hoe afvalverwerkers meer richting circulair konden gaan. Hier is een voorstel uit gekomen voor de gemeente Eindhoven.

Ik geloof erin dat je als ondernemer en onderneming de verantwoordelijkheid hebt om een significante verbetering in je markt te verwezenlijken. Een die beter is voor de consument, het milieu en de onderneming zelf door het juiste businessmodel toe te passen.

Doel

Met Yumii zijn we inmiddels zo ver dat we de eerste klanten mogen ontvangen, en alle processen die belangrijk zijn, hebben uitgewerkt. We hebben een hecht team gebouwd waar we de uitdaging mee aan kunnen, en hebben een heel duidelijk beeld bij hoe we ervoor gaan zorgen dat de babywereld (en hopelijk ook markten daarbuiten) gaan verduurzamen.

Daarnaast zijn we onderdeel van een van de programma’s bij Utrecht Inc, een organisatie waarmee we grote stappen maken in de ontwikkeling als team en de schaalbaarheid van Yumii leren verhogen.Als product designer liggen er een aantal producten wereldwijd in de winkels, andere zijn getoond op de CES in Las Vegas, Geneve Zwitserland, en bij een aantal grote speakermerken. Het belangrijkste bij mijn designs is dat ze passen bij het bedrijf wat ze produceert, bij hun gebruikers en bij mijn visie op design: duurzaamheid, tijdloosheid en kwaliteit.

Actief bij

Yumii

Rol binnen initiatief

Ik ben de oprichter en initiator van Yumii en houd mij hier vooral bezig met organisatie, ondernemen, design en visie. Ik vind het heel belangrijk dat duurzaamheid en het creëren van een betere wereld centraal staat bij wat we doen, en dat duidelijk is hoe we dat zo groot mogelijk en met zoveel mogelijk impact kunnen realiseren. Hierin zet ik alle zeilen bij om, ook bij tegenslag, de moed erin te houden en met het team vooruit te gaan, en zorg ik ervoor dat de juiste stappen op het juiste moment genomen worden. Samen met het team maken we Yumii mogelijk.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://yumii.shop