Armanda Govers

image

Armanda Govers is 29 jaar oud en Campaigner

Thema

Voedsel en landbouw

Initiatief

Van oktober tot december 2015 woonde ik in reality tv programma Utopia om de kijker te inspireren minder dierlijke eiwitten te consumeren en juist meer plantaardig. Voor de planeet, voor de mensheid en alles dat op aarde leeft.

Momenteel zet ik een organisatie op met als exclusief doel Vega-minded straatreclames om mensen positief te beïnvloeden. Dit zal met crowdfunding en samenwerkingen in van worden gezet.

Doel

Utopia was voor mij een platform om mensen kennis te laten maken met veganisme. Twee van de vijftien bewoners zijn vegan geworden en ik krijg nog steeds berichten van kijkers die minder vlees zijn gaan eten of zelfs vegetariër of veganist zijn geworden. Ook eet de hele groep in Utopia een dag per week vegetarisch en een dag per week veganistisch.

Met mijn reclame organisatie Even Geen Vlees ga ik verder met het positief beïnvloeden van mensen via mainstream media kanalen, voornamelijk abri's en spreads op NS stations.

Actief bij

Utopia BV en Even Geen Vlees

Rol binnen initiatief

In Utopia heb ik op persoonlijke voet alles uit de kast gehaald om de Utopianen en de kijkers bewust te maken van de problematiek rond dierlijke eiwitten. Vooral de expositie "Het Vergeten Dier" maakte indruk. Daarnaast zocht ik de samenwerking met Het Planeet, zodat de Utopianen allerlei alternatieven voor vlees konden proeven. Dit resulteerde in de Vega maand, waar 11 van dE 15 bewoners aan meededen. Bas en Rowena zijn tot op heden vegan en goede ambassadeurs voor dit doel!

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.evengeenvlees.nl