Aral Voskamp

Aral Voskamp

Aral Voskamp is 31 jaar oud en Sales Manager

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Als zzp'er zet ik mij in om diverse initiatieven in het teken van CO2-reductie groot te maken. Ik heb met name contact met bedrijven om samenwerking te zoeken; omdat ik geloof dat teamwork meer impact heeft. Ik probeer ambities om te zetten in geldstromen zodat er ook echt iets van de grond kan komen wat rendabel is.

Als ober bij een strandtent heb ik de afgelopen jaren mijn boterham verdiend. Hieruit is ook een nieuw initiatief ontstaan om een beweging voor duurzame catering op te bouwen; de FOODprint. Het is op dit moment nog klein, maar heeft veel potentie.

Doel

Naast allerlei successen vind ik het belangrijk om te melden dat ik ook een flink aantal keer gefaald heb. Het wordt vaak vergeten dat dit er ook bij hoort; sterker nog het heeft mij gebracht waar ik nu sta. Ik ben 3x werkeloos geweest en heb ook voor 3 startups gewerkt waar ik geen impact kon maken.

Voor het Low Car Diet heb ik een salesteam opgezet en meer dan 1000 bedrijven benaderd voor duurzame mobiliteit. Diverse bedrijven heb ik zover gekregen dat ze actief mee gaan doen; grote namen zoals Eneco, Unilever en Shell.

Daarnaast heb ik gewerkt als projectmanager voor het label "Lean & Green" wat gaat over duurzame logistiek. Mijn belangrijkste bijdrage was gestructureerde uitvoering, waardoor het merk in omvang en dus impact kon groeien.

Ik heb verder meegewerkt aan het uitgeven van het boek "Eerste Hulp Bij Klimaatverandering"; het enige boek over klimaatverandering waar je blij van wordt. Het was een team effort, dus ik verdien zeker niet alle credits. Het boek was in enkele weken uitverkocht en is te zien geweest in diverse landelijke media.

Ik heb Hof Catering geholpen om in kaart te brengen hoe groot de CO2-impact is die zij als cateraar veroorzaken in de hele keten.

Actief bij

Low Car Diet

Rol binnen initiatief

Voor het Low Car Diet heb ik een salesteam opgezet in de vorm van een studenten-callcenter. Mijn bijdrage was allereerst om te bedenken dat we meer handjes konden gebruiken. Vervolgens heb ik de werkstructuur opgezet; deze kwam er in de basis op neer dat iedereen welkom was en in zijn kracht werd gezet. Doel was zoveel mogelijk impact. Uiteindelijk hebben we meer dan 1000 bedrijven benaderd voor het verduurzamen van hun mobiliteit. Diverse bedrijven heb ik zover gekregen om actief mee te doen; grote namen zoals Eneco, Unilever en Shell.

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://www.lowcardiet.nl