Anton Teeuw

Anton-Teeuw-portret

Anton Teeuw is 24 jaar oud en Co-Founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Als ontwerper en duurzaam ondernemer sta ik voor het creëren van een betere wereld van morgen.

Vanuit een research project voor Pamoja Projects, werkzaam in Kenia, starte het avontuur met de ontwikkeling van een woning concept vanuit agrarische reststromen op lokaal niveau in 2015. Wat samen met mijn tweelingbroer leidde tot het opzetten van de design studio PLANQ . Inmiddels met 3 man ontwerpen en realiseren wijinterieurs, meubelen en producten vanuit natuurlijke- en restmaterialen. Producten met een scherp ontwerp, maar vooral producten die een verhaal vertellen en de wereld inspireren.

We use furniture to raise awareness for an environmental problem.

Doel

Alleen al in Europa wordt van de 5,8 miljoen ton aan textiel afval slechts 25% gerecycled. Daar gaan wij verandering in brengen!

Naast de custom made projecten die stuk voor stuk vanuit een passie voor milieu en design zijn ontwikkelt is afgelopen jaar het meubel label Rezign opgezet, een meubellijn gemaakt vanuit natuurlijke- en rest vezels. Zo zetten wij virgin materialen in zoals vlas en hennep om eigentijdse design meubels van te maken. Maar ook de huidige berg aan textiel afval wordt niet vergeten, zo maken wij gebruik van juten koffie zakken, workwear, uniformen en misschien wel jouw spijkerbroek om vervolgens design meubels van te maken. Door gebruik te maken van oude textiel vezels besparen wij tot wel honderden liters aan schoon drink water per stoel die normaal worden ingezet voor de productie van deze textielvezels.

Actief bij

PLANQ

Rol binnen initiatief

Naast het ontwerpen en ontwikkelen van circulaire materiaal toepassingen draag ik bij aan de doorgroei en bedrijfsvoering van de onderneming. Maar ik sta vooral in voor het creëren van oplossingen en het inspireren van anderen voor een zo groot mogelijke impact.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.planqproducts.com