Anton Teeuw

Anton-Teeuw-portret

Anton Teeuw is 25 jaar oud en Co-Founder, Designer

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Als ontwerper en duurzaam ondernemer houdt ik mij bezig met het ontwerpen van producten die inspireren en tegelijkertijd een oplossing zijn voor milieuproblemen.
Dit is terug te zien binnen het eigen meubellabel Rezign waar overstock kleding uit de textielindustrie, een van de meeste schadelijke industrie├źn wereldwijd, door innovatief materiaalgebruik terug komt en de hoofdrol speelt in de producten. Naast het eigen label werken wij met Design Studio Planq ook op projectmatig niveau aan custom made oplossingen voor interieurs, exterieurs en producten. Momenteel houdt ik mij bezig met het opzetten van een nieuwe bedrijfsvorm, REVV, waarin de focus ligt op duurzame totaalinrichting.
Afgelopen jaren heb ik mijn duurzame kennis ook mogen inzetten binnen een groot architectenbureau waar ik als hoofd van het duurzaamheidsteam de gehele organisatie van 100+ werknemers in een transitie heb mogen brengen.

Doel

Van afgedankte jeans tot design chair. Dat beschrijft in het kort wat ik doe en waar ik voor sta.
Door reststromen toe te passen in ongebruikelijke toepassingen wordt niet alleen een brug geslagen tussen een afval probleem en tijdloos design, het product verteld vooral een verhaal en de toont de waarde van 'reststromen'.
Zo zijn oude kostuums van ABN-AMRO uiteindelijk terug te zien als design chair in hun eigen kantoor. En overstock jeans van Tommy Hilfiger functioneren nu als hoogwaardige afwerking van de Tommy Jeans stores.
Op project niveau werk ik voor veelal grote organisaties om van reststroom tot profit te komen in de vorm van inspirerende designs.

Actief bij

Design Studio PLANQ, Rezign, REVV

Rol binnen initiatief

Oprichter van Design Studio Planq, het meubellabel Rezign, REVV interiors en head of sustainability bij EGM architecten. Maar vooral ontwerper van een 'next generation'.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.planqproducts.com