Anne Pleun van Eijsden

Persfoto_AnnePleun_02_7179

Anne Pleun van Eijsden is 30 jaar oud en Founder en CEO van Paper on the Rocks

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Met mijn bedrijf, Paper on the Rocks, willen we de papierindustrie verbeteren. De papierindustrie is een van de meest vervuilende industrieen ter wereld. En dat, terwijl er voldoende mooie alternatieven zijn! Wij bieden de alternatieven een platform en helpen ze schalen, door er mooie notitieboeken van te maken voor bedrijven wereldwijd, en daarnaast voor consumenten. Op die manier zorgen we er voor dat boomvrije, grondstof-vriendelijke papiersoorten een groot podium krijgen en de druk weg gaan nemen van de water- bomen- en energieverspillende papierindustrie. We zijn daarnaast ook een gecertificeerde B Corporation.

Doel

We hebben tot nu toe meer dan een miljoen liter water bespaard door alternatieve papiersoorten te gebruiken in plaats van bomenpapier en meer dan 500 bomen.

We zijn een gecertificeerde B Corporation, dus we zeggen niet alleen dat we iets goeds doen, we kunnen het ook aantonen.

We wonnen vorig jaar de MKB Export Award.

In 2018 ontvingen we een eerste investering van Pymwymic (onder meer investeerder in Fairphone).

Mochten in diverse media (NOS, RTL, BNR, Milieu Magazine, AD, Telegraaf) vertellen over het probleem en onze oplossing, om zo awareness te creeeren.

We besteden 5% van de omzet en tijd aan initiatieven die ecosystemen herstellen. Daarom zijn wij een van de 50 partners in de Zaaicoalitie van de Pollinators, en leggen we nu de laatste hand aan een samenwerking met een mangrove-plant-project in Myanmar.

Samenwerking met de Fietskoeriers om onze webshopbestellingen per fiets te bezorgen

Actief bij

Paper on the Rocks

Rol binnen initiatief

Met Paper on the Rocks, willen we de papierindustrie verbeteren. De papierindustrie is een van de meest vervuilende industrieen ter wereld. En dat, terwijl er voldoende mooie alternatieven zijn! Wij bieden de boom-vrije grondstof-vriendelijke alternatieven die schaalbaar zijn een platform door er mooie notitieboeken van te maken voor bedrijven wereldwijd, en daarnaast voor consumenten. Daarbij letten we ook op de manier waarop onze boeken worden geproduceerd (en dat dat in Nederland gebeurt), welke inkten worden gebruikt en hoe we onze producten verzenden.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://paperontherocks.com