Anne Pleun Van Eijsden

Persfoto_AnnePleun_02_7179

Anne Pleun Van Eijsden is 31 jaar oud en Founder / CEO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Ik heb Paper on the Rocks, een bedrijf dat werkt aan een boom- en grondstofvriendelijke papierindustrie van startup naar scaleup gebracht om de realisatie van een gezonde papierindustrie dichterbij te brengen. Daarnaast deel ik mijn ervaring met het certificeren van het bedrijf als BCorporation en het werken aan een duurzame en inclusieve samenleving op congressen (ChangeNow in Parijs is een goed voorbeeld daarvan) en op mijn blog en LinkedIn. Op die manier hoop ik meer mensen te bewegen tot het oprichten en aansturen van een bedrijf op een andere manier, waarbij ik ook lessen uit social movements (waar ik zelf onderzoek naar heb gedaan) graag betrek.

Doel

Met Paper on the Rocks hebben we inmiddels wereldwijd grote corporate klanten voor onze boomvrije notitieboeken, waarbij papierverbruik ineens op de agenda is komen te staan. We hebben in 2019 een (to be released, maar Corona kwam er tussen) korte documentaire gemaakt waarin verschillende partijen uit de papierindustrie en bosbeheer aan het woord komen over de urgentie van verandering in de papierindustrie. Dankzij een investering van onder meer Triodos Sustainable Finance Foundation kunnen we ons gaan richten op verdere R&D naar lokale papieralternatieven met verschillende ketenpartners. Trouw publiceerde een uitgebreid artikel over mijn visie op duurzaam ondernemen en het belang van een diverse papierindustrie. Ook Radio NPO2 besteedde in het zondagprogramma aandacht aan de mooie papieralternatieven die druk op belangrijke grondstoffen (water, bomen) aanzienlijk kunnen verlichten.

Actief bij

Paper on the Rocks

Rol binnen initiatief

Eind 2015 ben ik Paper on the Rocks gestart, op weg naar een duurzame en diverse papierindustrie door papieralternatieven te helpen groeien. Sindsdien zijn we van startup naar scaleup gegroeid en zien we de aandacht voor het belang van papieralternatieven toenemen. Met gerenommeerde internationale bedrijven als klant, en uitnodigingen van conferenties als ChangeNow in Parijs tot samenwerking/vertellen van het verhaal, groeit de impact die we hebben. Niet alleen als het gaat om het vervangen van houtpulppapier voor alternatieven, maar ook als het gaat om slagkracht in R&D naar papieralternatieven en analyseren van problemen en exacte oplossingen in de industrie.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://paperontherocks.com