Anne Marieke Eveleens, Saskia Studer & Francis Zoet

bubblebarrier

Anne Marieke, Saskia & Francis Eveleens, Studer & Zoet is 29, 27 & 28 jaar oud en Co-founder

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

Plastic soep kán worden opgevangen voordat het de oceanen bereikt. Huidige oplossingen die afval tegenhouden in rivieren hinderen helaas daarbij ook vaak scheepvaart en vissen in de rivier. Op zoek naar een elegante oplossing, die wel afval in de rivieren tegenhoudt, kwamen wij bij: een barrière van luchtbellen.

Samen met Saskia Studer Francis Zoet heb ik de start-up The Great Bubble Barrier opgericht: het missie gedreven bedrijf wat de Bubble Barrier ontwikkelt en implementeert. De BubbleBarrier is een bellenscherm wat in rivieren geplaatst kan worden om plastic over de volle breedte en diepte van de rivier naar de kant te geleiden, zonder daarbij scheepvaart en vissen te hinderen.

Naast het inzetten van de BubbleBarriers, richten wij ons ook op educatie, alternatieven voor plastic en het monitoren van plastic afval in rivieren.

Doel

In juli 2016 wonnen we met onze BubbleBarrier de Plastic Free Rivers Makathon van Rijkswaterstaat en PWN. Tijdens deze makathon hebben we een enorme hoeveelheden advies, expertise, kritiek gekregen, wat allemaal bij droeg aan ons ontwerp.
De winst was een pilot-locatie in de IJssel. Een geweldige prijs.

In 2017 hebben we ons model uitgebreid kunnen testen bij Deltares, waar we veel kennis hebben vergaard. Afgelopen november was het dan ook eindelijk zo ver dat we een bellenscherm van 200 meter plaatsen in de IJssel! Dit was een enorm succes. Gedurende 3 weken van deze pilot konden we 82-89% van onze testobjecten afvangen met de BubbleBarrier.
Nu zijn we klaar voor implementatie van een permanente BubbleBarrier in Nederland en praten we met verschillende organisaties over de mogelijkheden.

Actief bij

The Great Bubble Barrier BV

Rol binnen initiatief

Samen met Saskia Studer en Francis Zoet heb ik The Great Bubble Barrier opgericht. Binnen The Great Bubble Barrier ben ik verantwoordelijk voor strategie, business development en onderzoek.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://thegreatbubblebarrier.com/