Anne de Jong

anniewannie2

Anne de Jong is 24 jaar oud en Duurzaamheidsconsultant

Thema

Verduurzamen van het bedrijfsleven (MVO)

Initiatief

Een jaar geleden ben ik mijn eigen consultancy bedrijf Fair Sayari gestart. (Sayari betekent planeet in het Swahili, dus Fair Sayari = Eerlijke Planeet). In Fair Sayari combineer ik mijn reiservaring, academische vaardigheden, kennis van toerisme en duurzaamheid met mijn frisse blik en praktische aanpak. Ik coach reisorganisaties en bestemmingen om intern duurzamer te worden, hoe zij hun supply-chain kunnen verduurzamen en hoe ze dit het beste kunnen communiceren naar hun reizigers. Daarbij ben ik voor een Nederlandse touroperator intern duurzaamheidsmedewerker waar ik mij vooral bezighoud met het meten van de impact van de georganiseerde reizen en ben ik accountmanager for certificering-programma Travelife for Tour Operators waar ik Afrikaanse touroperators coach en begeleid door het certificeringsrapport met meer dan 160 duurzaamheidsstandaarden. Daarnaast schrijf ik blogs voor touroperators om duurzaam ondernemen nét wat makkelijker te maken en organiseer ik duurzaamheidsworkshops met praktische duurzame hands-on tips waar bedrijven zelf mee aan de slag kunnen gaan.

Doel

Het afgelopen jaar heb ik hard gewerkt aan mijn bedrijf om zo veel mogelijk reisorganisaties te helpen duurzamer te gaan ondernemen. Ik heb onder andere meer dan 100 reisorganisaties (wereldwijd) naar partner level gecoacht in het Travelife for Tour Operators certificeringsprogramma, een duurzaamheidsworkshop gegeven in Oeganda voor 30 lokale touroperators met nog meer bestemmingen in de planning en samen met het team van een Nederlandse reisorganisatie een methode ontwikkeld om de positieve impact van een reis te meten. De grootste impact die ik maak is helaas niet helemaal meetbaar. Alle reisorganisaties die ik heb gecoacht of getraind zijn namelijk allemaal aan de slag gegaan met het implementeren van duurzaamheid in hun organisatie. Ze zorgen nu voor betere natuurbescherming, betere omstandigheden voor de lokale bevolking en dieren, vermijden plastic tijdens reizen, beïnvloeden hun partners dit ook te doen, boeken amper binnenlandse vluchten voor minder CO2 uitstoot en kiezen nu voor het openbaar vervoer. Daarbij stimuleren zij hun reizigers nu nog meer om duurzamere keuzes te maken voor hun volgende reis. De mogelijkheden voor positieve impact zijn eindeloos én verreikend!

Actief bij

Fair Sayari

Rol binnen initiatief

Ik ben mijn eigen consultancy bedrijf begonnen om voor positieve en duurzamere verandering te kunnen zorgen in de toerisme industrie. Met mijn frisse blik en praktische aanpak help ik reisorganisaties om duurzaamheid te implementeren, hun reizen duurzamer te maken, hun supply-chain the beïnvloeden en om reizigers bewuster te maken van duurzaam reizen. Waar ik deze reisorganisaties kennis en hulpmiddelen geef in coaching sessies, workshops en mijn blogs zetten zij zelf stappen om duurzamer te worden! De meeste positieve impact maken zij zelf, ik laat ze alleen zien hoe ze dit kunnen bereiken en help hun hierbij. Stapje voor stapje zal dit invloed hebben op de reisindustrie als iedereen doorkrijgt dat duurzaamheid de enige mogelijkheid is voor een futureproof toerisme industrie!

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://fairsayari.nl