Anna van Nunen

Ava-Anna-2

Anna van Nunen is 30 jaar oud en Initiatiefnemer

Thema

Design technologie en innovatie

Initiatief

De eerste fossielvrije handelsmissie ooit vind in mei 2018 plaats in ze Waddenzee. Op de Waddeneilanden liggen volop kansen op het gebied van duurzaamheid. Het waait er hard, de zon schijnt en je zit er midden in de natuur. En elke kans om de keten op het eiland te sluiten is veel waard: afval wordt bijvoorbeeld terug naar de vaste wal gebracht.

Deze kansen worden benut tijdens de Island Trade Mission, een initiatief van Lab Vlieland samen met o.a. het Ministerie van Economische Zaken en de Waddengemeenten. Tijdens de Island Trade Mission gaan zestien internationale duurzame startups zeilend, elektrisch en op biodiesel de duurzame kansen op de Waddeneilanden verzilveren. Van innovatieve zee-energie, tot strandplastic met een nieuw doel: de startups bieden hun technologie aan op de Waddeneilanden. Van 14-18 mei varen we langs alle eilanden en op 18 mei dragen we resultaten over aan o.a. minister Carola Schouten en burgemeester Ineke van Gent van Schiermonnikoog.

Doel

Na lang pionieren en enthousiastmeren bij de ministeries en bestuurders op de eilanden, was het in november 2017 zo ver: we mochten de eerste fossielvrije handelsmissie ooit organiseren. De kosten voor zestien duurzame startups voor de handelsmissie waren gedekt. Inmiddels hebben we startups Humpry Marine (DE), Precious Plastic, Kitepower, Ecocreation, Slowmill, The Waste Transformers, SeaQurrent, GroenCollect, VisBlue (DA), Zuiver Varen, Sustainer homes, Biomeiler, Westerzwam, Ennogie (DA) en Hyet Solar mee aan boord op de Handelsmissie.

Jort Kelder zit op Terschelling de missie voor en gedeputeerde Sander de Rouwe opent de missie. We varen op 17 mei binnen in Leeuwarden, waar we samen met Marius Smit de resultaten overdragen aan ministers van Nederland (Carola Schouten), Duitsland en Denemarken. Zo veel goede idee├źn en duurzaam ondernemerschap: we gaan zorgen dat ze er niet om heen kunnen!

Actief bij

Lab Vlieland | Island Trade Mission

Rol binnen initiatief

Onder Lab Vlieland heb ik de missie bedacht, opgezet en voor de financiering gezorgd. Daarnaast heb ik gezorgd voor breed draagvlak, bij startups, financiers, ministeries en natuurlijk de Waddengemeenten. Met een team van zes zorgen we er nu voor dat we straks de eerste fossielvrije handelsmissie ooit organiseren en zorg ik voor het programma en de startups.

Ik geloof in een nieuwe generatie duurzame denkers en doeners en die moeten we faciliteren en ruimte geven tussen de gevestigde orde. Startups kunnen de toekomst inrichten en laat dat vooral duurzaam en toekomstbestendig zijn. Ik ben er trots op dat zoveel duurzame startups straks hun innovatie op de Waddeneilanden in de praktijk gaan brengen. Alle ogen op de eilanden!

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

https://www.labvlieland.nl/trademission