Aletta Martens

LnIn

Aletta Martens is 28 jaar oud en Onderzoeker en Campagne

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Mijn activiteiten zijn gericht op duurzame gedragsverandering en informatiemanagement, op een maatschappelijk relevante wijze. Uitgevoerd als zelfstandig ondernemer gespecialiseerd in duurzame marketing, organisatie en communicatie advies.
Rolbeschrijving: communicatie adviseur; onderzoeker; project manager; tekstschrijver (duurzame) neuromarketing blogs

Doel

Als Rotterdams zelfstandig ondernemer ben ik momenteel werkzaam voor drie projecten, waarvan de grootste BroodNodig is. Voor BroodNodig heb ik flink campagne gevoerd om bewoners bekend te maken met het broodverspillingsprobleem én de oplossing. In een periode van drie maanden hebben wij in drie Rotterdamse gebieden (Noord, Delfshaven en Feijenoord) 40 broodbakken en broodbak-adoptanten geworven. In die broodbakken kan men oud brood achterlaten wat de gemeente composteert. Dit biedt een oplossing voor het zwerfvuil en de bijbehorende rattenplaag en de wens van vele culturen om brood te hergebruiken.
Daarnaast zullen wij op 29 april een broodvergister onthullen met een groot feest, waarin we met educatieve techniek laten zien, wat de mogelijkheden zijn van oud brood, waar koken op biogas afkomstig van oud brood, er een van is.
Voor Better Future Factory en FabCity Rotterdam geldt hetzelfde. Innovatieve projecten waarin techniek, behoefte met oplossingen en leren en sociale verbinding wordt opgezocht. Ter illustratie, voor FabCity wordt er een mobiele werkplaats, een rijdende makerspace / repair café gebouwd die bewoners kennis leert maken met oude en nieuwe technieken.

Actief bij

BroodNodig

Rol binnen initiatief

Na de start, eind 2014 werd ik gevraagd doelgroep onderzoek te doen naar wie broodverspillers zijn, een marktonderzoek naar de vergister, vervolgens ben ik campagne medewekers geworden en inmiddels lid van het driekoppige kernteam, chef biovergister traject en educatie, medewerker adoptantenbeheer, acquisitie, en mede-organisator en communicator van het Blue Food Festival

Vanuit welke rol

Zelfstandig ondernemer (ZZP)

Website

http://broodnodig.co