Aleksandr Stommels

51010821_1869710979818656_2215687075825451008_o

Aleksandr Stommels is 26 jaar oud en Penningmeester bij EJVO

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Op dit moment ben ik vanuit m'n stichting EJVO een EU Green Week "Face the Future" Gelderland (13-17 mei 2019) en een Gelderland Sustainability transition “Green Week” Award 2019 (14 juni 2019) aan het organiseren. Dit doe ik in partnerschap met de Europese Commissie – DG Environment en in samenwerking met de Provincie Gelderland.

Verder ontwikkel ik een ngo in Brussel genaamd Circle of Sustainable Europe (CoSE) om verbinding te creëren tussen alle huidige duurzame projecten in heel Europa.

Doel

Het afgelopen jaar heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de organisatie van European Schools Love Our Ocean (ESLOO). Dit om leerlingen en onderwijsinstellingen bewust te maken hoe belangrijk het zeeleven is. Als tweede TEDxYouth@Nijmegen om duurzaamheid, ondernemerschap en sociale cohesie te promoten.

Ook ben ik betrokken geweest bij het Nijmegen European Green Capital 2018 jaar en heb daar in samenwerking met de HAN (Cristel Busser, HAN IMAGINE SDG's project) verschillende events en brainstormsessies georganiseerd. Thema's waaronder Global Goals, Circulaire Economie, Duurzaamheid, Bildung, Ondernemerschap en samenwerking MBO/HBO/WO in Gelderland. Na dit succes werd ik gevraagd om projectleider te worden van Bildung Nijmegen om MBO, HBO en WO studenten voor het project te vinden en te coördineren.

Actief bij

TEDxYouth@Nijmegen & EU Green Week "Face the Future"

Rol binnen initiatief

Met mijn financiële advies en fondsenwerving hielp ik de mede-oprichters van EJVO van 2013 - 2018 met verdere stappen om een ​​geweldige stichting te ontwikkelen dat de oude generaties verbindt met de jonge generatie. Dankzij mijn goede samenwerking met de andere oprichters werd ik de penningmeester van EJVO. Mede hierdoor kreeg ik toestemming om TEDxYouth@Nijmegen, EU Green Week "Face the Future", Gelderland Sustainability transition “Green Week” Award 2019 en andere projecten op grotere schaal (provincie / EU) te ontwikkelen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://tedxyouthnijmegen.nl/about/