Aleksandr Stommels

B1B7DC2C-B123-4CC5-9DC1-3993C38FA748

Aleksandr Stommels is 28 jaar oud en Penningmeester & Organisator TEDxYouth@Nijmegen & EU Green Week Gelderland

Thema

Bewustwording en educatie

Initiatief

Op het huidige moment hou ik me voornamelijk bezig met de organisatie van European Schools Love Our Ocean (ESLOO) Benelux Hub in samenwerking met de Sustainable Ocean Alliance. Dit om leerlingen en onderwijsinstellingen bewust te maken hoe belangrijk het zeeleven is.

Verder heb ik ook een Brusselse ngo ontwikkeld genaamd Circle of Sustainable Europe (CoSE) om als Europese lobbyist verbinding te creëren tussen alle huidige duurzame projecten in heel Europa.

Doel

Afgelopen jaar heb ik vanuit m'n stichting EJVO een EU Green Week "Face the Future" Gelderland (13-17 mei 2019) en een Gelderland Sustainability transition “Green Week” Award 2019 (14 juni 2019) georganiseerd. Dit deed ik in partnerschap met de Europese Commissie – DG Environment en in samenwerking met de Provincie Gelderland.

Verder was ik ook verantwoordelijk over TEDxYouth@Nijmegen (18 januari 2019) om duurzaamheid, ondernemerschap en sociale cohesie te promoten. Als tweede over een EURegionsWeek sessie mbt SDG’s en de meest ondernemende regio in Europa, Gelderland (8 oktober 2019).

In 2018 ben ik betrokken geweest bij het Nijmegen European Green Capital jaar en heb daar in samenwerking met de HAN (Cristel Busser, HAN IMAGINE SDG's project) verschillende events en brainstormsessies georganiseerd. Thema's waaronder Global Goals, Circulaire Economie, Duurzaamheid, Bildung, Ondernemerschap en samenwerking MBO/HBO/WO in Gelderland. Na dit succes werd ik gevraagd als Raad van Advieslid van HAN Green Office & als Bildung Nijmegen projectleider om MBO, HBO en WO studenten voor het project te vinden en te coördineren.

Actief bij

Eerlijke Jongeren Voor Ouderen (EJVO)

Rol binnen initiatief

Met mijn financiële advies en fondsenwerving hielp ik de mede-oprichters van EJVO van 2013 - 2018 met verdere stappen om een ​​geweldige stichting te ontwikkelen dat de oude generaties verbindt met de jonge generatie. Dankzij mijn goede samenwerking met de andere oprichters werd ik de penningmeester van EJVO. Mede hierdoor kreeg ik toestemming om TEDxYouth@Nijmegen, EU Green Week "Face the Future", Gelderland Sustainability transition “Green Week” Award 2019 en andere projecten op grotere schaal (provincie / EU) te ontwikkelen.

Vanuit welke rol

Young professional

Website

https://tedxyouthnijmegen.nl/about/