Ajay Varadharajan

Ajay-vest-enhanced-Copy

Ajay Varadharajan is 32 jaar oud en Founder / CEO

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

GreenSwapp is een online supermarkt die a) de klimaatimpact van het verkochte voedsel bijhoudt, b) gebruikers helpt bij het kiezen van klimaatvriendelijk voedsel, en c) de resterende CO2-voetafdruk van de aankoop compenseert, zodat gebruikers zonder schuldgevoel 100% CO2-neutraal boodschappen kunnen doen. We werken samen met lokale voedselmarkten en bedrijven (bijvoorbeeld de Ten Katemarkt), verkopen hun producten op onze app en bezorgen ze vervolgens met de bakfiets bij de klanten thuis of op het werk.

Ons doel is in de eerste plaats om consumenten te helpen inzicht te krijgen in de impact van het voedsel dat ze bij ons kopen, deze inpact te verminderen en daarna volledig te elimineren door bomen te laten groeien die dezelfde hoeveelheid uitstoot opnemen die nodig was om de producten te produceren en te vervoeren. U kunt meer details vinden op www.greenswapp.com. Onze app is ook al sinds begin dit jaar uit - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.habitswapp.greenswapp (Android) and https://apps.apple.com/us/app/greenswapp/id1494102075?ls=1 (iOS)

Doel

"Tijdens de eerste week van lancering van GreenSwapp in maart waren we nog niet erg bekend en ging het langzaam, maar week twee viel samen met het begin van de Corona-lockdown. Op zondag 15 maart sloot de Nederlandse regering vele bedrijven en werden mensen aangemoedigd om thuis te blijven. Sindsdien is de groei bij GreenSwapp enorm. We groeiden zo snel dat we het bijna niet meer aankonden. Dus deden we een beroep op vrijwilligers. Tot onze verbazing meldden zich binnen een dag 25 vrijwilligers uit ons netwerk. Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen over de brug komen in tijden van tegenslag en het juiste willen doen om uit de crisis te komen op een ecologisch veerkrachtige manier.

Op dit moment groeit ons bedrijf gestaag maar zeker en we hebben zelfs onze eerste paar zakelijke klanten gertekend die via GreenSwapp al hun werknemers CO2-neutrale lunches willen leveren. In totaal is het ons gelukt om in slechts 2 maanden tijd 2 ton CO2 te besparen. Stel je voor dat we dat kunnen opschalen naar de hele provincie en uiteindelijk de hele wereld. Dit is wat ons hoop biedt en wat ons drijft! "

Actief bij

GreenSwapp (Naam op KvK - GreenerU BV)

Rol binnen initiatief

Ik ben de oprichter van dit prachtige bedrijf. Ik ben verantwoordelijk voor het onderzoek naar duurzaamheid, fondsenwerving en recruitment. Mijn partners zijn verantwoordelijk voor softwareontwikkeling, design en bedrijfsvoering.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://www.greenswapp.com