Adam Emad & Omar El Fouli

Foto Adam & Omar met logo DLB

Adam Emad & Omar El Fouli is 27 jaar oud en Co-Founder, Commercieel Directeur

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

DeLokaleBoer is een online platform dat een directe verbinding legt tussen boeren en de consument zonder tussenpartijen. Het platform fungeert als een online marktplaats voor aan de ene kant de boeren en aan de andere kant de consumenten (B2C) en bedrijven (B2B). Het platform biedt boeren een kans op een gemakkelijke en goedkope manier direct aan de eindconsument te verkopen. Het platform biedt consumenten een kans op een gemakkelijk alternatief om lokale, gezonde, organische producten te kopen.
Daarnaast is het platform een kennis platform voor zowel consumenten als boeren met informatie over de oorsprong/het productieproces/recepturen van natuurlijke agrarische producten. De lokale boer zal gefaseerd worden geïntroduceerd op de Nederlandse markt, startend in Noord-Holland. Op basis van de geografische ligging van boeren en steden zijn clusters bepaald. Hierdoor helpt DeLokaleBoer de regio aan het lokale aspect om food miles te voorkomen & dragen wij een steentje bij in de biodiversiteit. Daarnaast helpt DeLokaleBoer de consument aan verse voeding.

Doel

Door middel van het platform van DeLokaleBoer.nl streven ernaar dat de Nederlandse boeren weer gezag te geven over hun eigen producten, dat ze al jaren kwijt zijn. Tegelijkertijd geven wij de burger een kans om het nostalgische karakter van ons land te herleven, namelijk onze agrarische identiteit met de prachtige seizoensproducten waar Nederland bekend om staat. Deze missie wordt gerealiseerd middels het online platform van DeLokaleBoer.nl.
Hiervoor beoogt DeLokaleBoer om de verbinding tussen de eindconsument en de producent van voedsel te herstellen, middels een vernieuwend online platform voor boeren met een dashboard en een mobiele onlineapplicatie voor consumenten. Een nieuw AI-gedreven SaaS systeem dat in staat is verspilling tegen te gaan door de verwachte vraag te voorspellen en zo regionale productie en inkoop effectiever te maken waarbij de boeren de regie houden over de productie en consumenten, via algoritmiek, geholpen worden regionaal beschikbare producten te kunnen afnemen. Hierbij wensen we tevens een terugkoppeling in het geval van overproductie om het aanbod dynamisch te kunnen aanpassen om de vraag aan te wakkeren (prijzen verlagen, andere verkoopkanalen inschakelen) om zo alsnog de verschillende producten tijdig te kunnen verkopen. Zodat deze niet verspild of vernietigd worden.
Als oplossing voor de consument bieden wij een platform aan waarbij je op handbereik (bijv. met je telefoon) je favoriete verse producten kunt bestellen op basis van locatie en categorisering. Je kunt bijvoorbeeld de openingstijden van de boer waarnemen, de afstand tot de dichtstbijzijnde boer, kijken of het product in voorraad is en of het druk is bij de boer op een bepaald moment. Met deze oplossing (Platform van DeLokaleBoer.nl) kunnen wij ook garanderen dat de voorschriften wat betreft social distancing nageleefd kunnen worden. DeLokaleBoer.nl hanteert tevens geen extra marges over het product dat er wordt gekocht. Hierdoor wordt het voor zowel de consument als de boer goedkoper om verse producten te kopen en te verkopen.Daarnaast willen wij met dit idee bereiken dat er amper lang houdbare producten uit andere landen worden geïmporteerd.
Ons ideale beeld is uiteindelijk dat er in toekomst zo min mogelijk fruit, zuivelproducten en groente aanwezig is in de supermarkt. We streven ernaar dat DeLokaleBoer.nl nieuw begrip wordt in Nederland.

Actief bij

Tech Titans BV

Rol binnen initiatief

Adam Emad 27 jaar oud
Achtergrond: Master International Business Management
Ondernemer : Co-Founder & Commercieel Directeur
Geboren en getogen in Amsterdam
Adam woont al jaren in het hart van Amsterdam, hier zag hij een groeiende behoefte van mensen om hem heen naar biologische en lokaal geproduceerde producten. Adam heeft veel ervaring in commercie en sales, innovatief en weet mensen gemakkelijk enthousiast te maken over het product. Adam is te prijzen om zijn persoonlijkheid en heeft duidelijke doelen voor zichzelf en weet deze ook goed te bewaken. Hij is ambitieus en eager en leeft zijn dromen na. Zijn onderbouwende ideeën evenals zijn creatieve vertaling van andermans wensen hebben gelijk tot prachtige resultaten. Adam is als Commercieel Directeur degene met de leiding over de commerciële ontwikkelingen van het bedrijf.
Omar El Fouli 27 jaar oud
Achtergrond: Master Mathematical Engineering (Wiskundige ICT)
Ondernemer : Co-founder & Chief Technical Officer
Geboren in Hoorn en getogen in Medemblik, nu sinds 3 jaartjes woonzaam in Utrecht
Omar heeft een achtergrond in wiskundige IT en woont al jaren in Medemblik, omsingeld door boerderijen en veehouderijen. Hij heeft de afgelopen maanden een groot netwerk van enthousiaste boeren opgebouwd die staan te trappelen om, zo gauw het platform online is, hun producten te kunnen verkopen aan consumenten en bedrijven in hun omgeving. Naast zijn passie om deze boeren te helpen is Omar zeer bekwaam in het ontwikkelen van software. Dit heeft het voordeel dat hij zelfstandig de eerste stappen heeft gezet met het schrijven van een blauwdruk voor het platform. Omar neemt door zijn kennis zelfstandig de aansturing en begeleiding over de softwareontwikkelaars, webdesigners & data engineers.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

https://delokaleboer.nl/