3527_DuurzameDinsdag932x699

Acht DJ100’ers genomineerd voor Duurzame Dinsdag

1 september 2017
Aanstaande dinsdag, op Duurzame Dinsdag, wordt het koffertje met honderden duurzame ideeën en initiatieven door het kabinet in ontvangst genomen. In die koffer zitten ook de ideeën en initiatieven van de Duurzame Jonge 100 van 2017. Welgeteld 8 duurzame koplopers maken kans op één van de Duurzame Dinsdag prijzen!

 
De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven uit het koffertje maken kans op één van de zes prijzen om het idee of initiatief een extra impuls te geven. Zo is DJ100’er Willem Kesteloo die met PHYSEE van alle ideeën die in Nederland de overgang naar 100% groene energie versnellen genomineerd voor de Greenchoice Energieprijs. Met zijn PowerWindows zet hij via onzichtbare zonnecellen licht om in elektriciteit. Daarmee maakt PHYSEE nieuwe bedrijfspanden vrijwel volledig energieneutraal.
 
DJ100 in de prijzen
Ook de oprichters van de Ceuvel en The Great Bubble Barrier hebben een kans om in de prijzen te vallen. Zij zijn beiden genomineerd voor de Duurzame Dinsdag-prijs van €1000. Als genomineerden van de Lidl Voedselprijs maken Chloé Rutzerveld, Tim van Koolwijk met Spireaux en Styn Claessens met zijn mileu- en dierverindelijke kippenboerderij Kipster, kans dat hun initiatief in de voedselsector naar een hoger plan wordt getild. Met Happy Tosti wil Wibe Smulders voor iedereen met een arbeidsbeperking een waardevolle en leuke werkplek creëren. Daarmee is hij genomineerd voor de Asito Sociale-innovatieprijs. Tot slot is Africa Wood Grow genomineerd voor de VHG Groenprijs. Hiermee doet DJ100’er Roeland Lelieveld aan kleinschalige commerciële bosbouw, waarbij hij gebruik maakt van lokale gewoontes en duurzame innovatie.
 
Toekomstvisies over Nederland
Voorafgaand aan het overhandigen van het koffertje aan het kabinet is er een exclusief programma voor de duurzame jonge koplopers. Vertegenwoordigers van de vijf transitieagenda’s van het Rijksbrede programma Circulaire Economie dagen de DJ100 uit om hun toekomstvisies over Nederland te delen. De duurzame jongeren krijgen de unieke kans om mee te denken over de ontwikkeling en realisatie van een circulaire economie in Nederland vóór 2050.
 
In de middag wordt tijdens het Duurzame Dinsdag programma de Duurzame Troonrede voorgelezen door Willem Ferwerda, nummer 1 van de Duurzame 100 én dit jaar jurylid van de DJ100. Ook wordt het Duurzame Lintje uitgereikt en organiseert SustainableMotion een Matchmaking waar de aanwezigen actief op zoek gaan naar hoe ze elkaar kunnen versterken om samen meer imact te maken. Kortom, er staat een mooie dag voor de boeg!
 
Ben jij net zo benieuwd als wij naar welke DJ100’ers in de prijzen vallen op Duurzame Dinsdag? Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook en Twitter!