Yagmur Masmas

yagmur-turkije

Yagmur Masmas is 20 jaar oud en Cofounder

Thema

Duurzame consumptie en productie

Initiatief

Op ourgreenstory.com vind je lifestyle producten met een groen verhaal, waaronder veel schrijfwaren en kantoorartikelen. Juist met alledaagse producten maak jij al een verschil. Bijvoorbeeld door het gebruik van een notitieblok met uitwisbare pagina's en hervulbare pennen: GreenBook.
Wij labelen de producten met 10 Chapters. Dit zijn iconen die elk een onderdeel van de productlevensloop beschrijven. Zo weet je wat je koopt en is de keuze aan jou. Alle producten zijn bijvoorbeeld gelabled met de Chapter Eerlijke Handel want dat vinden we een basisvoorwaarde. Studenten kunnen op de website een bestelling plaatsen en deze op vier universiteitscampussen ophalen, in samenwerking met studentenorganisaties. Ook levert GreenStory aan bedrijven.

Doel

Jong of oud, leerkracht of ondernemer, GreenStory laat zien dat het mogelijk is voor iedereen om een bijdrage te leveren. It's easy being green! Door het vertellen van transparante verhalen met groene Chapters vraagt GreenStory aandacht voor de vele producten in de winkels met een schadelijke impact op mens en natuur. En we laten zien dat het ook anders kan.
De website is nu iets meer dan een jaar online. Het is erg waardevol om een bericht te ontvangen van klanten die blij zijn om een website te vinden vol eerlijke, groene producten. Nog meer bijzonder is het wanneer mensen laten weten dat ze niet eerder hadden nagedacht over de vraag waar hun alledaagse producten vandaan komen. En dat ze na een interview, facebook post of presentatie van GreenStory geinspireerd zijn om voor groen te gaan. Daarnaast is het een mijlpaal dat organisaties ook bij GreenStory bestellen, van MKB tot de ASN Bank en Provincie Zuid-Holland. Toch blijven samenwerkingen met vrijwilligers en onderwijsinstituten dat waar we het meest trots op zijn.

Actief bij

GreenStory

Rol binnen initiatief

De webshop is opgezet omdat ik zelf geen betaalbare duurzame alternatieven voor mijn schoolspullen kon vinden tijdens de middelbare school. Na een zoektocht kwam ik allerlei mooie producten tegen van buitenlandse producenten en dacht ik: Het kan dus wel! Met de hulp van vrienden, familie en enthousiastelingen heb ik pilot winkeltjes georganiseerd op mijn middelbare school en tijdens het eerste jaar van mijn studie. Dankzij de expertise en het advies van cofounder Sander van Attekum is vervolgens de webshop begonnen. Ik ben nog steeds eindverantwoordelijke van GreenStory en coordineer zowel het interne team als externe contacten.

Vanuit welke rol

Ondernemer

Website

http://ourgreenstory.com/